AKTUELNO

Potvrđena je optužnica protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović, a jedan od njegovih advokata Nikola Dumnić kaže da nisu dobili zvaničnu potvrdu optužnice, nego su to saznali iz medija.

-U ovom slučaju nismo šokirani, ovakva odluka je i ranije donošena od strane vanpretresnog veća - istakao je Dumnić, dodajući da odluka nije konačna, jer postoji pravo žalbe odbrane na nju.

Foto: TvPink Printscreen

-Mi ćemo je uložiti i nadamo se da će apelacioni sud to uvažiti i nadamo se okončanju postupka - rekao je on.

Advokat Veljko Delibašić ističe da će žalba biti napisana, jer je kako naglašava, optužnica "neozbiljna".

Foto: TvPink Printscreen

-Jedan podatak govori sam za sebe, optužnica se zasniva na veštačenju u kom veštak govori da je utvrdio razmak između dve bandere. tako što je to imerio koracima i onda tužilac piše da je razmak meren koracima veštaka i da rastojanje iznosi između 60 i 70 metara - objašnjava on.

-Nakon tri godine tužilac i veštak nisu u stanju da uzmu metar i izmere kolika je razdaljina između dva suda i to je temelj optužnice protiv Zorana Marjanovića. Mi ne bežimo od suđenja, prosto bismo voleli da uđemo u sudnicu i da okončamo taj postupak, ali moramo da napišemo žalbu - kaže on.

Kako kaže, tri godine se nije odmaklo u rasvetljavanju tog ubistva, jer su svi usresređeni na pogrešnu osobu, tako da oni voleli da se okonča taj postupak i da počne konačno da se rasvetljava taj zločina.

-Ovako vreme samo radi za pravog izvršioca - zaključuje on.

#Advokat

#Zoran Marjanović

#optužnica

'