AKTUELNO

On je 15. juna prošle godine, u 23.05 u Mojsinju, na Ibarskoj magistrali, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule četiri, a povređene tri osobe.

Nenad Jevtović (40), iz čačanskog sela Mojsinje, osuđen je pred Višim sudom u Čačku na deset godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. On je 15. juna prošle godine, u 23.05 u Mojsinju, na Ibarskoj magistrali, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule četiri, a povređene tri osobe.

U obrazloženju presude je navedeno da je Jevtoviću olakšavajuća okolnost to što ranije nije osuđivan, a otežavajuća je činjenica da je profesionalni vozač i da je vozio pijan.

Jevtović je kobnog dana, vozeći "škodu" iz Mrčajevaca prema Preljini, sa dva promila alkohola u krvi, započeo preticanje "zastave koral", krećući se brzinom od 102 kilometra na čas.

Većim delom vozila prešao u levu traku, zakačio zadnji deo "korala", a zatim u svojoj levoj traci udario u vozilo iz suprotnog smera "audi 80", koje je usled toga skrenulo van puta u kanal i udarilo u metalnu ogradu, zbog čega je poginulo četvoro putnika iz "audija". U stravičnoj nesreći poginuli su Milija Paunović (21), njegov rođeni brat Petar (24), obojica iz Bumbarevog Brda, Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz Bresnice.

Pročitajte još: NESREĆA NA BANJICI! Teška saobraćajna nesreća, poginuo pešak! (FOTO)

#Ibarska magistrala

#Suđenje

#Tragedija

'