AKTUELNO

Istražitelji su došli do saznanja da je Marjan Vujačić (34), osumnjičen za četiri likvidacije, zbog svog poroka od sitnog lopova postao egzekutor.

Podgoričanin Marjan Vujačić (34), koji se sumnjiči za četiri ubistva u tri države, angažovan je za prvu likvidaciju nakon što je izgubio veliki novac na kocki.

To su operativna saznanja istražitelja, koji pokušavaju da otkriju da li se možda zbog tog duga Vujačić upustio u najsuroviji posao sa osobama iz škaljarskog klana, pišu crnogorski mediji.

Istražitelji su utvrdili da je Vujačić blizak sa osobama iz te kriminalne grupe koje sarađuju sa beogradskim zemunskim klanom, koji predvodi Luka Bojović.

Upravo zbog tih „poslovnih” veza, inspektori su došli do tragova koji razotkrivaju Vujačićevu ulogu u ubistvima - srpskih državljana Jugoslava Cvetanovića i Gorana Tasića i crnogorskih državljana Mila Ilića i Veselina Kalezića. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, kroz kaznenu evidenciju Vujačić je označen po lakšim krivičnim delima.

Sada je na istražiteljima zadatak da otkriju kako je dospeo do osumnjičenog plaćenog ubice, koji će se braniti od optužbi za četiri ubistva.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva, Printscreen YouTube/Sladjana Djukanovic

Prema saznanjima crnogorskih medija, istražitelji su došli do podatka da je osumnjičeni izgubio veliki novac na kocki i da će jedan krak istrage ići u tom smjeru, da se ispita da li je zbog toga Vujačić pristao da bude plaćeni ubica.

Prema tim operativnim podacima, Vujačić se dodatno zaduživao i kod kamataša, pa se sada utvrđuje tok novca kao jedan od inicijalnih motiva zbog čega je Podgoričanin, do tada ne toliko istaknuti član kriminalnih klanova, ogrezao u nove teške zločine za koje je osumnjičen.

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ubrzo nakon hapšenja, policija je saopštila da Vujačića terete za još tri ubistva. Prilikom hapšenja Vujačić je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, pa mu se na teret stavlja i krivično delo falsifikovanje isprava.

Foto: Tanjug

Osim za likvidaciju Cvetanovića u Vranju, Vujačiću su na teret stavljena ubistva Veselina Kalezića u Podgorici, Mila Ilića takođe u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu. Nakon hapšenja, Vujačiću je određen pritvor do 30 dana. Crnogorski istražitelji imaju informacije da je Vujačić blizak sa braćom Lambulić, koja su u višegodišnjem sukobu sa Brajovićima. zbog sukoba ove dvije porodice, inspektori će proveriti eventualnu ulogu Vujačića u još nekom teškom krivičnom delu.

Prema operativnim podacima, Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha škaljarskog klana, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje. Škaljarski klan je povezan sa zemunskim, na čijem čelu je Bojović, za kojeg se veruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića kako bi osvetio likvidaciju njegovog brata Nikole.

#Podgorica

#Ubistvo

'