AKTUELNO

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana crnogorskom državljaninu Zoranu Mrvaljeviću, zvanom Mrva (42), navodnom pripadniku "škaljarskog klana", zbog sumnji da je izvršio više dela vezanih za organizovani kriminal.

Reč je o udruživanju radi vršenja krivičnih dela, trgovini uticajem i organizovanom falsifikovanju dokumenata, za koje zakon predviđa višegodišnje zatvorske kazne.

Pritvor Mrvaljeviću određen je na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon njegovog saslušanja, na kojem se, kako nezvanično saznajemo, Mrva branio - ćutanjem.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić precizirala je, za "Novosti":

- Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje o određivanju pritvora osumnjičenom zbog opasnosti da bi, odbranom sa slobode, mogao pobeći iz zemlje ili, u kratkom vremenskom periodu, ponoviti krivično delo koje mu se stavlja na teret - kaže portparol.

Foto: Facebook Printscreen/Zoran Mrvaljević, Printscreen Tanjug video

Ime Zorana Mrvaljevića Mrve se u javnosti, a i prema saznanjima policije, dovodi u vezu sa crnogorskim "škaljarskim klanom". Navodno, on je označen kao osoba koja za račun "škaljaraca" ulaže prljav novac u legalne tokove, odnosno poslove u Herceg Novom, ali i u Beogradu.

Mrvaljević je, početkom ove nedelje, "pao" u ruke srpske policije u nastavku akcije protiv falsifikovanja i izdavanja lažnih ličnih dokumenata. Nekoliko nedelja pre njega, uhapšena je i J. P. (39), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, za koju se sumnja da je Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

LAŽNI IZVODI?

Mrvaljević je, kako se sumnja, pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom navodno iskoristila kako bi mu, sredinom marta, izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić. Protiv policijske službenice, koja se tereti da je zloupotrebila položaj, postupak će se dalje voditi u redovnoj proceduri i omogućena joj je odbrana sa slobode.

#Škaljarski klan

'