AKTUELNO

Nesreća potresla Zrenjanin.

Vladimir Bulat (47) pilot je koji je upravljao malim avionom Zlin 526F koji se srušio jutros oko 8 i 30 sati u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina, u ataru sela Lukićevo, poginuo je.

Iz Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju rekli su da je jutros pao sportski avion i da u tom udesu ima nastradalih.

Foto: Printscreen Facebook

Vladimir je izvodio akrobatski let, a avion je potom pao u poljanu i zabio se u zemlju, i to na dubinu od dva metra. Fotografije sa lica mesta su veoma dramatične, a na njima se može videti da je avion "zgužvan" do neprepoznatljivosti od siline udara.

Vladimir Bulat je najpre bio član aero kluba "Falcons" iz Zrenjanina, a pre 2 godine postao je njegov predsednik. On je inače iz Beograda, gde je završio i Vazduhoplovnu akademiju. Poznat je po svojim akrobatskim letovima. Inače, leteo je u mnogim zemljama sveta, gde je stekao mnogo prijatelja i poštovalaca.

Foto: Printscreen Facebook

Na njegovom Fejsbuk profilu Bulat je na mestu pilota sa širokim osmehom.

Foto: Pink.rs

O Vladimiru Bulatu kao izvrsnom pilotu pisao je ugledni portal Tango 6 2014. godine, kao o jednom od retkih privatnih entuzijasta koji ulaže u ovaj skup sport i koji je te godine bio u procesu formiranja škole akrobatskog letenja u okviru njegovog AK „Falcons“.

Foto: Printscreen Facebook

Na aeromitingu Vršac 2014. godine on i njegov budući učenik, kolega pilota i akro-entuzijasta Pavle Marković, pričali su kako se postaje akrobatski pilot u Srbiji.

#Pilot

#Zrenjanin

'