AKTUELNO

Zoranu N. je određen pritvor od 30 dana.

Zoran N. (65) priznao je da pre dva dana uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu Lufthanze, koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, a pravdao se time da mu se svidela stjuardesa sa tog leta.

Nakon saslušanja i po nalogu tužilaštva određen mu je pritvor od 30 dana. Zoran N. (65) je u sredu iz stana svog prijatelja i sa njegovog telefona uputio lažnu dojavu. Njemu se na teret stavlja krivično delo izazivanje panike i nereda.

Prema odbrani osumnjičenog, on je na Adi upoznao dve stjuardese Lufthanze i pozovao ih na večeru. Posebno mu se svidela jedna od njih, crnkinja, ali one nisu pristale na idu sa njim na veceru. Pošto devojku koja mu se svidela nije našao ni u hotelu, sutradan, u sredu, pozvao je aerodrom i dojavio lažnu bombu kako bi zadržao stjuardesu da ne ode.

Posle anonimne dojave, pripadnici MUP-a su obavili kontradiverzioni pregled. Zbog ove dojave, iz aviona nemačke kompanije "Lufthanza" evakuisano je 130 putnika i pet članova posade. U međuvremeni su putnici vraćeni u avion koji je odleteo put željene destinacije sa zakašnjenjem.

Pink.rs/M.Mijatović

#Aerodrom

#Stjuardesa

'