AKTUELNO

Kačarov leš je, podsetimo, pronađen u noći između nedelje i ponedeljka ispred njegove porodične kuće u novopazarskom naselju Rasadnik.

Čeka saslušanje Mladić D. K. (25) uhapšen zbog sumnje da je nožem iskasapio svog oca Nedžiba Kačara (60), poznatog preduzetnika i nekadašnjeg najbogatijeg Novopazarca.

Novopazarska policija rasvetlila je ubistvo bogatog biznismena Nedžiba Kačara (60) i uhapsila njegovog starijeg sina D. K. (25) zbog sumnje da je počinio ovaj zločin.

Kačarov leš je, podsetimo, pronađen u noći između nedelje i ponedeljka ispred njegove porodične kuće u novopazarskom naselju Rasadnik. Ubijeni biznismen je na vratu i telu imao vidljive povrede nanete nožem, a nakon tri dana temeljne istrage policija je identifikovala njegovog sina kao počinioca.

Dozivao u pomoć

Nezvanično, on je tokom saslušanja priznao zločin.

- Sumnja se da je D. K. u ponedeljak oko dva ujutru, sa nožem u rukama, pokucao na vrata stana svog oca, koji je živeo na spratu ispod njega. U trenutku kada je sanjivi Nedžib otvorio vrata, sin ga je ubo nožem u vrat i grudi. Teško ranjeni Nedžib krenuo je da beži ka prizemlju zgrade, gde se nalazi stan njegovih tasta i tašte. Teturao se, padao, ustajao i dozivao u pomoć i na kraju pao u dvorištu, gde je iskrvario - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor. On dodaje da se D. K. potom hladnokrvno vratio u svoj stan, da bi se posle nekoliko minuta priključio okupljenim članovima porodice koji su Nedžibu bezuspešno pokušavali da pomognu.

- Sledećeg dana je bio i na sahrani u pešterskom selu Melaje, žalio je oca, međutim, od prvog dana bio je prvoosumnjičeni. Nakon hapšenja, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti saslušan Višem javnom tužilaštvu u tužilaštvu - kaže naš sagovornik i dodaje:

- U rešavanju slučaja policiji je dodatni problem bilo to što je tokom noći više osoba ulazilo i izlazilo iz Kačareve zgrade, pošto u njoj ima nekoliko stanova. Šta je bio motiv ovog porodičnog zločina i dalje nije sasvim rasvetljeno, a pretpostavlja se da su u pitanju dugogodišnji međusobni sukobi članova porodice. Ubijeni Kačar bio je godinama u lošim odnosima sa tazbinom, a pre nekoliko godina pucao je na kuću svoje supruge, koja ga je napustila, i zbog toga robijao.

Biografija

Podsetimo, Nedžib Kačar, jedan od najpoznatijih i najbogatijih Novopazaraca, a poslednjih godina retko se pojavljivao u javnosti. Postao je poznat početkom devedesetih, kada je po povratku iz Francuske počeo da radi na otkupu deviza za jednu beogradsku banku, a ubrzo je osnovao i osiguravajuće društvo Sandžak broker. Trgovao je sa Turskom, osnovao je i političku partiju JUPI, a kasnije je Sandžak broker promenio ime u Mond, koje je imalo više filijala. Osnovao je i Pešter banku, koju je ukinuo Mlađan Dinkić.

Oružje Nož bacio u šaht

Istražitelji su odmah na uviđaju posumnjali da je Kačar stradao od ruke nekog sebi bliskog, a već u prvim satima počelo je da se traga i za oružjem. - Verovali su da se ubica otarasio oružja u blizini mesta zločina. Tek posle dve noći policija je, pretražujući šahtove u okolini zgrade, našla nož kojim je ubistvo počinjeno - kazao je naš sagovornik.

#Ubistvo

'