AKTUELNO

U krvi Maje Lolić (20), koja je upravljala "ford fijestom" kada je u Tabanoviću kod Šapca poginulo četvoro mladih vraćajući se iz provoda, navodno je pronađen alkohol.

Da li je ta količina bila kobna, odnosno da li je presudno uticala na mogućnost devojke da upravlja vozilom, pokazaće istraga i veštačenje, saznaje beogradski list "Blic" od izvora bliskog istrazi nesreće. Na to se, dodaje naš izvor, sumnjalo od samog početka, jer je na mestu nesreće nađena i pivska flaša, ali se ne zna da li je ispala iz automobila, ko je pio i da li je flašu neko tu doneo.

Analiza uzorka krvi devojke, koja je i jedina preživela u ovoj stravičnoj nesreći, uzete sat i po posle nesreće, pokazuje da je u njoj bilo alkohola.

Tragovi kočenja

Koliki je procenat alkoholisanosti bio u trenutku nesreće, pokazaće veštačenje na osnovu dva uzorka krvi, svedočenja i drugih relevantnih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom dokazivanja odgovornosti. Takođe, bitni elementi istrage biće i veštačenje lica mesta.

Inače, prema prvim saznanjima, inspektori i saobraćajni veštaci na mestu udesa nisu zatekli vidljive tragove kočenja, pa se pretpostavlja da je Maja na trenutak možda i zaspala.

Nesreća u kojoj su život izgubili Sara Lolić (17), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19) dogodila se na pravoj deonici puta u naseljenom mestu, kod skretanja za tabanovačku šljunkaru. Automobil kojim je upravljala jedina preživela u ovoj nesreći najpre je udario u zemljani deo pored puta, a onda se nekoliko puta prevrnuo i, na kraju, vozačkom stranom udario u stub javne rasvete.

Na potpuno smrskanom automobilu, na kom su vrata suvozača odletela nekoliko metara dalje, skala je zaustavljena na nuli, ali se pretpostavlja da je brzina kretanja automobila bila velika, jer je na kraju završio udarcem u stub sa suprotne strane ulice na velikoj visini.

Tokom ove stravične nesreće dve devojke ispale su iz automobila, jedna sa mesta suvozača i druga, Majina sestra Sara, koja je sedela na zadnjem sedištu iza nje, pa se pretpostavlja i da one nisu bile vezane.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva, Pink.rs

Bez pojasa

- Nisu im se otvorili erbegovi. Moguće je da je samo devojka koja je upravljala vozilom bila vezana, jer je ona jedina preživela - saznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Na mestu nesreće vidi se i punjač od telefona, priključen na uređaj u automobilu, album sa slikama, rasuta šminka i rezervna ravna obuća, jer je su u tom automobilu bile četiri devojke i jedan mladić.

- U koloni su išla tri automobila jedan za drugim. Onda je vozač automobila u sredini javio drugarima iz prvog automobila da ne vidi farove automobila u kom su devojke. Neki pričaju da je u retrovizoru video kako se automobil prevrće i udara u stub, a neki pričaju da se vratio i tada video stravičan prizor. Međutim, kažu da je i on pod lekovima jer ih je okretao nadajući se da su živi. To je za njega bio strašan šok - pričaju meštani Mačvanskog Pričinovića, odakle je troje mladih koji su poginuli u ovoj nesreći, kao i jedna devojka iz Klenja kod Bogatića.

Do nesreće je došlo oko pet sati ujutru kada su se mladi vraćali iz provoda. Kako su ispričali njihovi prijatelji, planirali su da idu kod Jovičića da bi nastavili druženje.

Drugari iz detinjstva

Drugari iz detinjstva čekali su leto da se ponovo sastanu, a to veče bilo je kobno za njih.

- Miodrag je sa majkom i sestrom taj dan stigao iz Austrije, gde je živeo sa porodicom. Prvo su bili kod rodbine na veselju, a onda je Maja došla po njih da idu u grad. Došli su kući, presvukli se i svi zajedno krenuli. Prošlog utorka trebalo je da idu kod Sare na punoletstvo - pričaju komšije.

#Saobraćajna nesreća

#Šabac

'