AKTUELNO

Policija je uhapsila Radeta Vašalića, sezonskog radnika, zbog sumnje da je usmrtio Vladimira Krstića, s kojim je pio cele večeri.

Rade Vašalić (23) uhapšen je juče ujutru u Ulici Veselina Masleše u Beogradu zbog sumnje da je nasmrt pretukao Vladimira Krstića (35).

Brutalno ubistvo dogodilo se u iznajmljenom stanu, u kom je uhapšeni Rade Vašalić živeo s još nekoliko sezonskih radnika. Stan u kome se desio obračun nalazi se u kući u kojoj je nekada živela pokojna pevačica romske muzike, čuvena Vida Pavlović.

Komšije koje smo juče zatekle u Ulici Veselina Masleše kažu da su u četvrtak ujutru videli policiju, ali i hapšenje mladića.

Skoro se doselio

- On je odskoro tu boravio. Kao sezonski radnik radi za neku građevinsku firmu. Živi u prizemlju kuće s još nekoliko kolega. Ne znam šta se tačno desilo i ko je taj čovek što je preminuo - priča komšija i objašnjava da mu je žao što se baš u toj kući desio nemili slučaj.

- U toj kući je živela pokojna kraljica romske muzike Vida Pavlović, pa mi je zbog nje malo tužno. Mislim da joj je tu bila neko vreme i kafana. Posle njene smrti rođaci su nasledili kuću, pretpostavljam sestrići ili potomci njenog muža, ali oni ne žive ovde. Izdaju prizemlje kuće već neko vreme ili im tu dolaze rođaci, nisam baš siguran - kaže komšija.

Šta se tačno dogodilo u kući Vide Pavlović, još uvek je nejasno, ali je posle istrage i obdukcije utvrđeno da je reč o zločinu.

- Osumnjičeni Vašalić i preminuli Vladimir su nekoliko sati bili zajedno. U sredu po podne su se našli i zajedno pili, a posle nekog vremena Vašalić je navodno tog čoveka zvao kod sebe u stan. Kupili su pivo i nastavili da piju - kaže izvor i dodaje da je pred zoru Vašalić hteo da se odmori i rekao gostu da ide kući. Međutim, on je to odbijao.

Hteo da ga izbaci

- Pošto je fizički jači od tog čoveka, pokušao je na silu da ga izbaci. Tada su se verovatno posvađali i došlo je do tuče. Vašalić je izudarao neželjenog gosta. Ubijeni ima povrede po telu nanete rukama i nogama - objasnio je naš sagovornik.

Vašaliću je određeno zadržavanje do 48 sati.

Kraljica OBOŽAVALI NJEN GLAS

Podsetimo, pevačica Vida Pavlović preminula je pre 14 godina u 60. godini u svojoj kući. Kraljica romske muzike sahranjena je u rodnom Futogu. Kolege su je zvale kraljicom nad kraljicama jer je svojom pesmom i glasom dirala u srca onih koji su čuli kako peva. Nije imala dece i to joj je, kako je i sama izjavljivala, bila najveća bol. Vida je bila dobitnica Oskara na prvoj dodeli romskih Oskara, koju je organizovao Svetski kongres Roma.

#Hapšenje

'