AKTUELNO

Davor P. koji je osumnjičen da je ubio četvoro ljudi u jabukovcu, navodno je to uradio zbog 500 evra.

Na saslušanju u policiji je rekao da mu je novac trebao da bi ljubavnici platio lečenje. U policiji je priznao zločin, a određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Da je "miran i povučen momak" kome je najveća želja bila da postane profesionalni vojnik mogao da izvršio ovako svirepi zločin šokirala je Jabukovac, pa ni Davorova porodica i poznanici nisu isprva mogli da povežu ovog momka sa zločinom.

Vojnička uniforma, fantomke i vojnička disciplina

Prema rečima meštana Jabukovca, ovaj auto-mehaničar je godinama unazad iskazivao želju da bude vojnik i da napreduje do najvišeg položaja. Upravo zboga se i pre nekoliko godina prijavio na konkurs za profesionalne vojnike, prošao nekoliko testova i onda pao jedan od ključnih.

Meštni su najpre bili u čudu da je Davor mogao da počini ovako nešto međutim, sada kažu "da ima logike" na osnovu njegovog ponašanja da je učinio ovako nešto.

Od ranije poznat policiji

Davor je svoj prvi susret sa policijom imao još davne 2003. godine kada je ukrao automobil od jednog mladića.

Naime, kako svedoče meštani Jabukovca, jedan od mladih gastarbajtera parkirao je svoj auto u ataru sela što je Davor iskoristio kao priliku za otimanje vozila. Upao je na mesto suvozača i uz pretnju pištoljem naterao vozača da automobil odveze do najbliže šume gde ga je izbacio iz vozila i čak pucao u blizini mladićevih nogu.

Foto: TvPink Printscreen, Privatna Arhiva

Vodio "tajni život"

Kako je u svom priznanju zločina naveo, pljačka je bila njegov način da pomogne navodnoj devojci koja je bolovala od teške bolesti i za čije izlečenje je bilo neophodna velika količina para.

Međutim, niko od njegovih poznanika, pa ni rođaka nikada nije poznavao devojku o kojoj Davor govori.

Hladnokrvno gledao vesti o svom delu

Kada je početkom avgusta otkriveno da je u Jabukovcu došlo do krvavog pira, Davor se potpuno normalno ponašao. Kako je za "Blic" rekao Davorov deda Radovan, njegov unuk "normalno ponašao kod kuće", kao i da su svi zajedno gledali vesti o pomenutom zločinu.

Foto: / Printscreen Instagram

Kriminolog Zlatko Nikolić:  Meni to liči na čuvenu “vlašku hajdučiju”

- Ja sam još 11. avgusta rekao da meni to liči na čuvenu “vlašku hajdučiju”. Pljačka je motiv, a opravdanje srca, kako se to kaže, ili racionalizacija zašto je to uradio, on ima pravo da kaže šta hoće, a to i da je tako ne čini zlo manjim zlom. Mislim da se tu radilo o većoj količini novca, nije sve ispreturao. Tačno je znao gde to radi, samo to potkrovlje – kazao je Nikolić i dodao:

Nikolić je komentarišući to što je Davor opisao zločin do detalja rekao da je zločinca video na televiziji, kao i arsenal oružja koje je posedovao.

- To odmah ukazuje na karakter, radi se o kompleksu Bonaparte. On je vrlo sitan, veoma mali i hteo je tu svoju inferiornost koju je osećao od kada se formirao kao tinejdžer da nadoknadi sticanjem druge moći, onolikom količinom različitog oružja. Da nosite malokalibarsku pušku i hekler u neku pljačku, to je bolesno samo po sebi – ocenio je Nikolić i dodao da nije siguran da li je osumnjičeni imao saučesnika.

#Ubica

'