AKTUELNO

U velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, kada je zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina, a na nekim od vreća sa drogom odštampane su slike Gavrila Principa!

Uhapšeni su državljanin Meksika Emanuel Alehandro Aceves Kuevas, državljanin Rusije Sergej Rassokhin i državljanin Srbije Vladislav Funštajn.

U Srbiji su uhapšeni otac i sin Mirko i Dragan Đanković. Funštajn je, inače, pre nekoliko godina uhapšen i u Hrvatskoj sa grupom koja je švercovala više od 100 kilograma marihuane.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Kokain je zaplenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gde su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila. Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su ih zaustavili španski nadležni organi u blizini Azorskih ostrva.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

#Hapšenje

#Srbija

'