AKTUELNO

Pripremno ročište pred početak suđenja Zoranu Marjanoviću povodom optužbi da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči, održava se danas u Višem sudu u Beogradu iza zatvorenih vrata.

Autor emisije “Crna hronika” Mladen Mijatović naveo je da konačno počinje suđenje za najpraćeniji i najintrigantniji slučaj crne hronike. Kako navodi, prema optužnici, Zoran Marjanović ubio je svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na svirep i podmukao način u naselju Crvenka.

Foto: Pink.rs

- Tog dana, u subotu 2. aprila Jelena Marjanović proglašena je nestalom, pa su se mnogi dali u potragu koja je trajala tokom cele noći. Upravo ova potraga najverovatnije je uništila određeni broj materijalnih dokaza na samom kanalu i u blizini mesta gde je sutradan, u nedelju 3. aprila, pronađeno telo pevačice – podseća Mijatović.

Kaže da je po tragovima na telu odmah bilo jasno da je ona ubijena.

- Na glavi su pronađene brojne povrede koje su nanete najverovatnije metalnom motkom – kaže Mijatović za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

U optužnici, kako navodi advokat Predrag Savić, nedostaje motiv, način i mehanizam nanošenja povreda, kao i oruđe kojim je zločin izveden. Dokazi koje će tužilaštvo izneti su, između ostalog, blato na Marjanovićevim pantalonama, čiji se sastav poklapa sa blatom nađenim na nasipu, kao i krv Jelene Marjanović u automobilu.

- Mnogo toga nedostaje za sklapanje adekvatne optužnice, a i u istrazi su učinjeni mnogi propusti: telo je ostavljeno na travi čime su uništeni mikro tragovi, nisu uzeti brisevi sa rana čime bi se lakše utvrdilo kojim je oruđem izvršen zločin… Dakle, optužnica je jako klimava i tužilaštvo ima jako težak posao pred sobom – kaže Savić za Pink. Dodaje da je, kao advokat porodice Krsmanović, želeo da pomogne i pruži dokaze tužilaštvu, ali da sa druge strane nije bilo želje za saradnjom.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Podseća da je Teodora Krsmanović, sestra ubijene Jelene Marjanović, prvo dobila status oštećene, jer je imala osnova za isti, ali da joj je taj status potom uskraćen.

- Upravo zato se nećemo pojaviti na ovom suđenju, a tako su rešili i moji klijenti – kaže advokat. Siguran je da će Viši sud odraditi svoj posao kako treba, te da će suđenje biti fer, korektno i na zakonu zasnovano.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o tome šta se danas na pripremnom ročištu očekuje, Mijatović objašnjava da će tužiteljka danas pročitati optužnicu, da će se Zoran Marjanović izjasniti o krivici, a da će potom tužilaštvo i odbrana predložiti dokaze i svedoke koji će se pojaviti tokom suđenja.

- Podsećam, od 15. septembra 2017. Do 9. februara 2018. Marjanović je bio u pritvoru, ali je suđenje dočekao na slobodi, a po zakonu, za krivično delo za koje je optužen, preti mu kazna do 40 godina zatvora – kaže Mijatović, dodajući da ima puno poverenje u sud koji će odlučivati o krivici. Kaže i da aktuelna tužiteljka ima puno iskustva, a da svoj posao radi profesionalno, dok je tim advokata odbrane jako iskusan sa odgovornim i teškim zadatkom pred sobom.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#Zoran Marjanović

'