AKTUELNO

Aleksandar Đ., bivši načelnik PS Majdanpek, njegov sin, policajac Miroslav Đ., profesor Tehničke škole u Majdanpeku Dragoslav M. i još dvojica muškaraca uhapšeni su zbog sumnje da su se bavili rastupranjem droge! Sledi veštačenje više od 20 telefona koje je policija pronašla, pored marihuane i novca.

Prema informacijama Blica, nakon što je policija dobila saznanja da u Majdanpeku postoji organizovana grupa koja se bavi prodajom narkotika, sumnje su se usmerile i na dvojicu muškaraca iz njihovih redova - i to na policajca Miroslava Đ. i njegovog oca Aleksandra. Oni su, kako se sumnja, bili deo grupe koja se bavila dilovanjem marihuane, a pod lupom se našao i profesor mašinske grupe predmeta u Tehničkoj školi u Majdanpeku i skijaški sudija Dragoslav M., kao i njihovi sugrađani Ranko S. i Siniša I.

Prema rečima izvora, nakon prikupljanja dokaza policija je izvela veliku akciju. Pretresom kuća i vozila osumnjičenih pronađen je 21 telefon, više od 360 grama droge i više od 100.000 dinara i 2.000 evra.

- Kod policajca Miroslava Đ. policija je pronašla i oduzela pet mobilnih telefona, pištolj i lovačku pušku. Pretresom njegovog automobila BMW pronađeno je i 326 grama marihuane - kaže izvor.

Kako dodaje, kod njegovog oca nije pronađeno ništa, ali i on je uhapšen jer se dovodi u vezu sa dilovanjem droge.

- Kod Ranka S. pronađeno je 40 grama marihuane, digitalna vagica, 12 mobilnih telefona, 64.000 dinara i 710 evra. Kod Dragoslava M. takođe prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto četiri mobilna telefona, 42.000 dinara i 1.470 evra - dodaje izvor.

Kako dodaje, od Miroslava Đ. i Ranka S. oduzeti su i njihovi automobili, oba marke BMW.

Kod Siniše I. nije pronađeno ništa, međutim, i njemu su, kao i bivšem načelniku, stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je umešan u prodaju narkotika. Sledi veštačenje svih oduzetih telefona kako bi se otkrilo s kime su osumnjičeni bili u kontaktu i da li su putem njih dogovarali rasturanje droge.

Kako se saznaje, privedeni su negirali da imaju veze sa krivičnim delima koja im se stavljaju na teret, a svoj petorici je određen pritvor do 30 dana.

Direktor škole: Kolega nije na poslu

"Blic" je juče stupio u kontakt sa direktorom Tehničke škole u Majdanpeku Dragoslavom Jankovićem, gde je uhapšeni Dragoslav M. zaposlen.

- Ne mogu da tvrdim nikakve navode, osim da radnika škole nije ni juče ni danas bilo na poslu. Policija mi ništa nije javila, te sam ih pozvao sam i rekli su mi da su oni osumnjičeni, da im je određeno zadržavanje i da se nalaze u Negotinu. Ono što mogu da kažem je to da sam imao indicije da se droga rastura u školi ili oko škole, ja bih prvi reagovao - kaže direktor Janković i dodaje da u njegovoj školi takav čovek neće raditi ukoliko se utvrdi da je kriv.

#Diler

'