AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je specijalnu analizu mobilnog telefona Davora Pernića, osumnjičenog za ubistva u Jabukovcu, kako bi se utvrdila njegova povezanost sa uhapšenom Majom Bađukić.

Prema informacijama medija, specijalno veštačenje koje će se obaviti odnosiće se na analizu svih poruka koje su razmenili Pernić i Bađukićeva.

- Na osnovu ovog veštačenja biće utvrđeno koliko je trajala njihova komunikacija, biće evidentno koliko su se puta i kad čuli, a pre svega da li su komunicirali neposredno pred zločin. Takođe, analiza telefona osumnjičenog Pernića pokazaće i da li su razmenjivali poruke, odnosno da li su poruke koje su razmenjivali bile vezane za porodicu Raje Kazimirovića i planiranje zločina - kaže izvor medija upoznat sa slučajem.

Foto: Printscreen Facebook

Paralelno sa ovom analizom, Više tužilaštvo u Negotinu čeka psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Pernića, koje će ukazati da li je prilikom izvršenja zločina bio uračunljiv ili ne.

Podsetimo, Davor Pernić, osumnjičen da je u jabukovačkom zaseoku Velja Vratna 7. avgusta izvršio četvorostruko ubistvo u kome su nastradali Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Davor Parnić pao je na poligrafskom ispitivanju i, osim što je priznao zločin, pokazao je i mesto gde je zakopano oružje.

Davor je nakon hapšenja ispričao da je ubistvo počinio da bi pomogao Maji, navodno u lečenju karcinoma. Kasnije se predomislio i ovu mladu ženu označio je kao svog saučesnika i osobu koja je "tipovala" Raju Kazimirovića (72) kao bogatog čoveka kojeg bi on trebalo da opljačka.

Foto: Printscreen Facebook/Davor Pernic

Davor je tako u izmenjenoj odbrani naveo da je sve bila njena ideja.

On je ispričao da su oboje imali rukavice na rukama kako bi sakrili tragove. Prvobitno je tvrdio da je na imanje Kazimirovića u zaseoku Velja Vratne došao sa namerom da ih opljačka, ali u svetlu novih okolnosti detalji će tek biti utvrđeni. On tvrdi da za sve što je ispričao, u svom izmenjenom iskazu, ima dokaz, i to na osnovu SMS prepiske koju su vodili.

Zbog njegovog iskaza, ali i činjenice da su žrtve upucane iz dva oružja - u Raju Kazimirovića i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog, uhapšena je Maja Bađukić i određen joj je pritvor do 30 dana. Dalja istraga utvrdiće šta se tačno dešavalo na imanju gde se krvavi zločin dogodio.

#Jabukovac

'