AKTUELNO

Prošle su 2 godine od kako je Barbara Vitez nestala, kad se vraćala s rođendana. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre popela se na stub mosta i upala u reku.

Roditelji devojčice u to ne veruju, a sumnju je podgrejao i čovek iz Budimpešte, a rodom iz Srbije, koji je nedavno poslao sliku devojčice koja liči na Barbaru, uslikanu u Mađarskoj.

- Na tim slikama se stvarno može prepoznati naša ćerka - tvrdi otac Endre Vitez, govoreći da su ćerku na slici prepoznali i po mladežu na licu.

Slike su snimljene u noćnom klubu, a muškarac koji je pronašao navodnu Barbaru na internetu tražio je od roditelja da mu kažu neke stvari koje bi samo Barbara mogla znati, kao što je ime ljubimca koga je imala kao mala. Na to pitanje, devojka je navodno prekinula četovanje sa njim.

Foto: TvPink Printscreen

Telo nikada nije pronađeno, ali ni deo garderobe, iako su ronioci danima tražili nesrećnu devojčicu.

Otac kaže da je od policije, tj. od svedoka dečaka dobio dve verzije, jedna da je pala sa merdevina ispod mosta, iako mu je to nelogično, jer je ispod njih beton, a po drugoj verziji nju je sa tih merdevina, u konstrukciji ispod mosta, gurnuo jedan od dečaka.

Nadležni kažu da nema dovoljno dokaza da je živa, roditelji da nema dokaza da je njihova ćerka mrtva. Dečaci koji su bili sa Barbarom, tj. neki od njih pali su na poligrafu.

Valja pomenuti i da su se pojavili snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi.

Mesec dana posle nestanka, roditelji su primili jezivo pismo koje je otac predao policiji.

- Piše da su joj u piće stavili drogu za silovanje, odveli je na most, silovali, jedan od njih je zadavio i bacio u reku - ispričao je otac za medije.

Majka Melinda oseća da je Barbara živa.

- Kad ljubim njene slike, imam neki osećaj - kaže u suzama ona.

#Barbara Vitez

#Mađarska

'