AKTUELNO

Tokom jučerašnjeg dana u saobraćajnim nesrećama širom Srbije nastradalo je pet osoba.

Novinar TV Pink Mladen Mijatović rekapitulirajući jučerašnji dan, rekao je da se najteža nesreća dogodila na putu kod Inđije.

- Bila je i jedna nesreća na kružnom putu u Leštanima, treća sa smrtnom posledicom je bila kod ljubičevske petlje kod Požarevca i još jedna se dogodila kod Bačkog Petrovca - podsetio je Mijatović za Pink i objasnio da je svaka od ovih nesreća specifična za sebe i da se ne može govoriti da imaju bilo kakve veze jedna sa drugom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tokom istrage biće utvrđeno potencijalno, a kasnije i sigurno šta je uzrok - dodao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, u jednoj od ovih nesreća, vozač automobila koji je stradao na licu mesta, nije koristio sigurnosni pojas i dodao da je u vozač koristio pojas posledice, bi verovatno bile manje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne znam zašto ne shvataju ljudi svrhu tog pojasa, ono što je činjenica a i što pokazuje statistika, to je da ukoliko koristimo sigurnosni pojas smo bezbedniji, i to pojas i na prednjem, a i na zadnjem sedištu – napominje on.

Ivica Stanković iz Uprave saobraćajne policije, objašnjava da gledajući statistiku, zaključno sa današnjim danom, postoji jedno blago smanjenje u odnosu na prethodnu godinu, kako u broju poginulih tako i u ukupnom broju saobraćajnih nezgoda.

Foto: TV Pink Printscreen

- Otprilike je to neki taj broj sa napomenom da smo imali ove godine nepovoljno stanje u letnjim mesecima - naglasio je on.

Milanom Božović, stručnjak za bezbednost u saobraćaju, ističe da vetar može biti uzrok nesreća na putevima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Među uzrocima saobraćajnih nesreća postoji nešto što se zove viša sila, to je ono što ne može da se kontroliše, predvidi i nema nikakvih mera da bi se tako nešto sprečilo - objašnjava Božinović dodajući da vetar veoma često može biti uzrok saobraćajnih nesreća i da na pojedinim deonicama auto-puta se postavljaju uređaji koji se zovu 'razbijači vetra'.

#Policija

#Saobraćajna nesreća

'