AKTUELNO

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge, počelo je juče, a na samom početku glavnog pretresa sudija je podelila odbrani, tužilaštvu i optuženom po primerak misterioznog pisma koje je stiglo na adresu suda, a poslato je iz Švajcarske.

U pismu, kako se ubrzo saznalo, naveden je navodni ubica Jelene Marjanović, a kao navodni naručilac istog navodi se majka Zorana Marjanovića, Zorica. Ime navodnog ubice je označeno kao Dragoje Milinković. Ovaj Pribojac koji je dugo živeo u Švajcarskoj smatra da se radi o klasičnoj nameštaljci koju mu kuje bivša žena.

Foto: Informer.rs

Napravili su mi pakao od života. Nisam ubio Jelenu, niti sam je poznavao, kao ni tu celu familiju. Nisam bio uopšte u Borči do 2018. godine. Pismo je poslala moja bivša supruga, koja želi da mi napravi pakao od života. Razveli smo se, ali mi već godinama smešta zbog podele imovine - navodi Milinković.

Naime, on tvrdi da je sa bivšom surpugom bio u braku od 1999. do 2012. godine, a da su na sudu zbog podele imovine, kao i njenog pokušaja njegove otmice i navodnog nasilja u sudnici, za koje ga je ona optužila.

- U sudu u Kruševcu protiv nje vodim postupak zbog otmice i pokušaja ubistva. Trojica muškaraca su me otela 2015. godine i mučila, udarala pištoljem u glavu, nakon toga sam ležao u bolnici. Ona me je tužila da sam je u sudnici davio šalom, što je potpuna neistina. Imam svedoke za sve, a za koji dan imamo ročište oko podele imovine - objašnjava Milinković.

Foto: E-stock/Dušan Milenković, Printscreen Facebook

- Delovi pisma koje je stiglo u Palatu pravde jesu istiniti, poput onih da sam imao probleme sa zakonom u Švajcarskoj, ali to se odnosi na neplaćanje tamošnjeg poreza, ni govora nema o teškim zločinima. Ne krijem da sam snosnio poseldice zbog utaje poreza u Švajcarskoj. Imao sam preduzeće od 150 radnika, naravno da je i sa njima bilo problema za koje sam ja, kao odgovorno lice morao da, logično, odgovaram, ali tvrdim: nikada nikoga nisam ubio - ističe Milinković.

Foto: Informer

Što se tiče dela pisma u kojem se navodi da se on krajem 2015. godine doselio u Beograd, što se poklapa sa vremenom ubistva Jelene Marjanović on kaže da je u srpskoj prestonici živeo 2016. godine, ali kratko i to u periodu nakon ubistva pevačice iz Borče.

Njegov advokat otkrio je da je Dragoja vest sačekala na radnom mestu, jer Dragoje vozi autobus u Švajcarskoj, kao i da je zaustavio autobus od šoka, pa je kolega morao da preuzme vožnju.

Milinković je najavio tužbu zbog kleveta i smatra da će iz svega izaći, kako kaže, kao pobednik jer nije ubica.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Da podsetimo, suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo bivše supruge Jelene, juče je trajalo pet sati u Palati pravde. On je izneo nove detalje i na optuženičkoj klupi ponovo će se naći 25. decembra 2019. godine.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'