AKTUELNO

Milinkovićev advokat kaže da je već postojala poternica koju je domaća policija izdala za Milinkovićem, a zbog slučaja iz 2015. godine.

Dragoje Milinković, koji je preko anonimnog pisma koje je stiglo u sud označen kao ubica Jelena Marjanović, uhapšen je sinoć u Beogradu, a po naredbi Osnovnog suda u Priboju. On je spoveden u Kazneno popravni zavod (KPZ) za maloletnike u Valjevu radi izvršenja kazne.

Sud je izdao nalog za hapšenje jer se Milinković nije javio na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana, na koju je osuđen zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju. On će kaznu izdržaveti u KPZ-u za maloletnike u Valjevu, jer je to moguće za one osuđenike koji su dobili kazne do godinu dana zatvora, a imaju prebivalište na teritoriji Višeg suda u Valjevu ili Višeg suda u Užicu.

- Mogu da potvrdim da je uhapšen sinoć u stanu u Beogradu. Naime, on je sinoć stigao iz inostranstva, nakon čega je odmah priveden. On je insistirao i da bude poligrafski testiran u slučaju pisma u kojem se imenuje kao ubica Jelene Marjanović, što je odbijeno – kaže za Pink.rs advokat Predrag Savić

To što srpski organi nisu prihvatili Milinkovićevo insistiranje da ide na poligraf,u vezi sa "pismom iz Švajcerske" znak je, kako ističe za Pink.rs advokat, da se radi o budalaštini.

Foto: Informer.rs

Kada je reč o sinoćnjem hapšenju, Savić kaže da je protiv Milinkovića poveden krivični postupak još 2015. godine, a da se isti vodi i protiv onih koji su ga tada napali i naneli mu lakše telesne povrede. 

- Nisam tačno upućen u taj slučaj, ali znam da je osumnjičen za prevaru – kaže Savić. Kaže da je za njim postojala poternica naših organa, za koju se znalo, i da je hapšenje bilo u skladu sa postojećim stanjem i prema zakonu je lišen slobode. 

- Ovo je čisto izvršenje krivične sankcije. Čim je došao u stan, kako mi je rekla njegova vanbračna supruga, lišen je slobode – kaže Savić za Pink.rs.

Autor: I.P.

#Dragoje Milinković

#Predrag Savić

'