AKTUELNO

Na saslušanjima je Zoran Marjanović govorio jedno, a na iznošenju odbrane pred sudom neke iskaze potpuno je promenio.

Zoran Marjanović, glavni i jedini optuženi za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović, tokom iznošenja odbrane na suđenju izrekao je niz nelogičnosti, a neke se čak i ne poklapaju sa njegovim prethodnim izjavama.

Nije silazio sa nasipa?

Marjanović je, između ostalog, rekao je da je tokom potrage za suprugom sišao s nasipa i išao po šiblju, što je direktno suprotno njegovom ranijem iskazu u istrazi u kome je tvrdio da ni u jednom trenutku nije silazio sa nasipa. 

Da nije silazio sa nasipa izjavio je na saslušanju u Višem tužilaštvu 15. septembra 2017. godine, kada je i uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu. Tom prilikom istakao je i da nije prilazio mestu na kom je Jelenino telo nađeno.

Foto: E-stock/Dušan Milenković, Printscreen Facebook

Međutim, na njegovim pantalonama pronađeno je blato istog sastava kao i ono sa mesta na kojem je ležalo telo pevačice. Pošto je tvrdio da nije silazio sa nasipa, nije mogao ni da objasni kako se baš to blato našlo na njegovoj odeći.

Na suđenju je rekao da je 3. aprila ponovo otišao na nasip sa bratom i snajom, tragajući za Jelenom i da je upravo tako isprljao garderobu.

Mnogi svedoci koje policija nikada nije pronašla

Još jedna je nelogičnost u Marjanovićevom iskazu pred sudom, a koja je izneta ranije i na saslušanju pred tužiocem, da je mnogo ljudi bilo na nasipu na dan kada su 2. aprila 2016. godine Jelena, njihova ćerka Jana i on tamo došli.

On je detaljno opisao susrete sa njima, šta je primetio, ali i kako mu je bilo neobično što ga je vozač karavana, koji je prošao pored njega i Jane nasipom dok su pokušavali da pronađu Jelenu, gledao direktno u oči i sa blagim osmehom na licu.

Mnogi svedoci, prema Marjanovićevim tvrdnjama, videli su njega i Janu kako šetaju, ali i Jelenu koja je otišla da trči. Policija nikada nije uspela da nađe te navodne brojne svedoke.

Foto: Pink.rs

Koliko je zaista bilo telefonskih poziva?

Marjanović je pred sudom rekao da je, kada je primetio da Jelene nema, nekoliko puta ("sigurno pet ili šest"), da je potom zvao policiju koja je, navodno, ignorisala poziv, a potom i svog druga zaposlenog u policiji kako bi mu pomogao.

Međutim, istraga je utvrdila da je Zoran samo jednom pozvao suprugu, a da je nakon toga zvao svog oca Vladimira, pa brata Miloša i tek posle njih dvojice okrenuo je broj prijatelja policajca.

Kada je policija bila na nasipu?

Marjanović je na suđenju tvrdio da je nestanak svoje supruge prijavio oko 20 sati tog kobnog 2. aprila, u Ulici 29. novembra (sedište PU za grad Beograd), a kada se vratio u Borču, navodno su na nasipu već bile policijske ekipe i da je potraga za Jelenom počela. Međutim, policijske ekipe su na nasip u Borči došle tek oko 22 i 30 sati, kada je Zoran već bio tu.

Foto: Andrej Nihil

Zato ostaje nepoznanica gde je bio i šta je radio kada je napustio zgradu u Ulici 29. novembra.

Autor: I.P.

#Jelena Marjanović

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'