AKTUELNO

Otac osumnjičenog Zorana Marjanovića potresen je zbog pisma koje je stiglo na adresu suda, a u kojem se navodi da je njegova supruga naručila ubistvo Jelene Marjanović.

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge, počelo je 5. novembra, a na samom početku glavnog pretresa sudija je podelila odbrani, tužilaštvu i optuženom po primerak misterioznog pisma koje je stiglo na adresu suda, a poslato je iz Švajcarske.

Foto: Informer.rs, Privatna arhiva

U pismu, kako se ubrzo saznalo, naveden je navodni ubica Jelene Marjanović, a kao navodni naručilac istog navodi se majka Zorana Marjanovića, Zorica. Ime navodnog ubice je označeno kao Dragoje Milinković. Ovaj Pribojac koji je dugo živeo u Švajcarskoj rekao je za Pink.rs da se radi o klasičnoj nameštaljci koju mu kuje bivša žena, sa ciljem da mu "od života napravi pakao".

Ovo pismo uzburkalo je javnost u Srbiji i danima je glavna vest u svim medijima. Sve ostalo sa suđenja koje je u utorak održano u Palati pravde praktično je palo u drugi plan. S tim u vezi, advokati Zorana Marjanovića insistirali su, gostujući na TV Pink, da nadležni reaguju i otkriju "ko i zašto remeti postupak".

Za komentar smo pitali i Zoranovog oca Vladimira Marjanovića, međutim, on nije želeo pred kamere TV Pink i samo je kratko, preko ograde, prokomentarisao da je njegova supruga, a Zoranova majka, Zorica u jako lošem stanju i da joj je teško zbog optužbi koje je anonimni autor izneo u pismu. Dodaje da je i Zoran "pod stresom zbog cele situacije i da odmara".

- Ne znam kakav legitimitet se daje anonimnom pismu… To nije normalno. To je zaista... To je takva budalaština! – kaže Vladimir Marjanović za Pink. 

Foto: Pink.rs

Govoreći o pozivu za svedočenje koji su dobili članovi porodice Marjanović i o tome da li će se odazvati, budući da imaju pravo da svedočenje odbiju, Vladimir kratko odgovara:

"Kako kažu advokati, tako radimo."

U nastavku pogledajte snimak:

Podsetimo, Zoran Marjanović optužen je da je pre tri i po godine, 2. aprila 2016. svirepo ubio svoju suprugu, a pred Višim sudom 05. novembra ponovo se izjasnio kao nevin za delo koje mu se stavlja na teret. 

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Sledeće ročište zakazano je za 25. decembar, kada se očekuje da na njemu svedoče članovi porodice Marjanović: otac Vladimir, brat Miloš, snaja Milica, sin Uroš i majka Zorica. 

#Suđenje

#Vladimir Marjanović

#Zoran Marjanović

'