AKTUELNO

Davor Pernić (35), koji je osumnjičen za hladnokrvno ubistvo porodice Kazmirović, prebačen je pre nekoliko nedelja iz pritvora u Negotinu u zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde treba da se obavi njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje i utvrdi da li je uračuljiv.

Otac Davora Pernića iz Jabukovca, Slaviša Pernić kaže da sina nije posetio otkako je na ispitivanju.

- Poslednjih mesec dana je u Beogradu i nisam ga video. Ne znam ni da li mogu da ga posetim, ni šta se dešava sa njim, ni šta je sa istragom - kaže on.

Neuropsihijatri bi trebalo da uskoro iznesu svoje mišljenje da li je osumnjičeni Davor Pernić u momentu zločina za koji se tereti bio u duševno poremećenom stanju ili je bio uračunljiv, ali i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju. Takođe, treba da utvrde i psihičko stanje Maje Bađukić.

Foto: Tv Pink Printscreen, Privatna Arhiva

Pored toga, još se čekaju i rezultati forenzičkih analiza oružja koje je nađeno na imanju Pernićevog oca, ali i mobilna komunikacija između njega i Maje Bađukić. Još se proverava i njen alibi za sporni 7. avgust, kada su na imanju Kazimirovića ubijeni Raja i njegove majka, sestra i sestričina.     

Slaviša dodaje da i dalje veruje da njegov sin nije mogao sam da ubije četiri osobe - Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

- Ako se dokaže da je on ubica, ja sam siguran da nije sam uspeo to da izvede - kaže njegov otac.

Foto: TV Pink Printscreen

Davor Pernić je nakon hapšenja, koje je usledilo dve nedelje od četvorostrukog ubistva, priznao da je on počinio zločin sam. Međutim, nakon nekoliko nedelja promenio je iskaz, i kao svoju saučesnicu naveo Maju Bađikić, svoju udatu ljubavnicu. Ubrzo nakon toga i ona je uhapšena i nalazi se u pritvoru.

- Nisam rekao pravu istinu odmah jer sam Maji obećao da ću krivicu prihvatiti na sebe ako budem otkriven, a ona mi je obećala da će zauvek biti vezi sa mnom. S obzirom da su moji brat i majka pokušavali da stupe u kontakt sa njom, ali uzalud, shvatio sam da me je prevarila da bi sebe zaštitila - rekao je, kako piše "Kurir", na saslušanju Pernić.

Zločin zbog novca

U kući Raje Kazimirovića (72), ubijenog 7. avgusta na svom imanju u Jabukovcu, kada su likvidirane i njegove majka, sestra i sestričina, bilo je novca, ali osumnjičeni Pernić nije uspeo da ga pronađe jer je bio sakriven u prostoriji u podrumu.

Novac je posle sahrane našao sin Raje Kazimirovića Nenad. On je našao desetak hiljada evra, o čemu je obavestio policiju, dok je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo Pernić iz kuće žrtava odneo ukupno oko 500 evra.

Foto: TvPink Printscreen, Instagram.com

Osumnjičeni Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta, 18 dana nakon što su nađena tela na imanju, a na prvom saslušanju priznao je zločin.

On je ispričao da je na imanje Kazimirovića došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom, te da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Na saslušanju kod tužioca je naveo da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Bađukić. Nepunih mesec dana nakon toga, Pernić je promenio iskaz i naveo da je mu je Maja bila saučesnica, pa čak i da je ona pucala u dve žrtve, te da je sve uradio po njenom nagovoru.

Nakon toga uhapšena je i Maja Bađukić, i to kada je, po pozivu tužilaštva, doputovala iz Austrije da bi dala izjavu. U početku je negirala da je bila u vezi s osumnjičenim Pernićem, ali je kasnije priznala, uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da će ubiti i nju i njene najmiliji i dići ih u vazduh.

#Davor Pernić

#Jabukovac

#Zločin

#masakr

'