AKTUELNO

Kristijan Nikolić iz Sonte kod Apatina, koji je prekjuče prijavio policiji da je njegova supruga Sabrina (25) bacila njihovog tek rođenog sina u septičku jamu u dvorištu kuće u Pionirskoj ulici, ne može da se oporavi od šoka, jer mu je ovo drugo dete koje mu je tragično preminulo u poslednja dva meseca, pričaju njegovi rođaci.

Kako kažu, Kristijan je u utorak došao iz Mađarske, gde je radio. Tada je video da se Sabrina, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, porodila, ali da deteta nema.

- Sabrina mu je onda priznala da se sama porodila još pre tri nedelje i da je dete zaplakalo, posle čega se ona onesvestila, a kad je došla sebi, dečačić je bio mrtav. Tada je umotala bebu u ćebe, iskopala rupu pored improvizovane septičke jame i tu sahranila novorođenče - kaže Nikolićev komšija. Kako kaže naš sagovornik, Kristijan je očajan.

- Rekao mi je da ne zna kako će ovo preživeti, jer je za dva meseca ostao bez dva deteta. Njega je ovo strašno pogodilo. Jako je patio za sinom Stefanom, koji je umro u oktobru. Nije stigao ni da ga ožali, a evo, zadesila ga je nova nesreća. Težak je to udarac za jednog oca. A borio se i trudio da im pruži koliko-toliko normalan život - priča komšija i nastavlja:

- Kristijan je vredan, stalno je išao da radi, mučio se samo da bi obezbedio porodicu, da deca imaju što srećnije detinjstvo, a Sabrina već nije bila takva. Imam utisak da ga je samo iskorišćavala. On je sve to trpeo, voleo ju je, i nju i decu. Šta će, mučenik... I sada, kao i kada je Stefan preminuo, nije bio kod kuće. Rekao mi je da je planirao da dođe iz Mađarske kad se Sabrina porodi. Došao je, ali evo šta ga je zadesilo, jadan čovek.

Kako pišu beogradski mediji, obdukcija preminule bebe juče je završena, a navodno je utvrđeno da je dete rođeno mrtvo.

- Obdukcija je pokazala da dete nije ubijeno. Majka će biti saslušana u tužilaštvu, tada bi trebalo da se utvrdi i njeno psihičko stanje - objašnjava izvor.

#Smrt

#Sonta

#Tragedija

#deca

'