AKTUELNO

Carinici na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, otkrili su kamion natovaren sa 10.000 stabljika marihuane nakon čega je policija protiv vozača iz Turske podnela krivičnu prijavu, saopšteno je danas.

U pitanju je kamion austrijskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin, ali prilikom ulazne carinske kontrole nije imao dozvole koje bi morale da prate takav specifičan tovar.

Naime, on je tvrdio da za stabljike kanabisa koje je iz Austrije prevozio ka Makedoniji ima sve neophodne dozvole, ali su carinici utvrdili da to nije slučaj i započeli proceduru hitne provere vozačevih navoda.

Nakon što je, preko Ministarstva zdravlja, stigao odgovor nadležnih službi Austrije kojima je potvrdjeno da prevoznik ne poseduje dozvolu izdatu od tamošnjih organa, carinici su o svim saznanjima odmah obavestili policiju.

Policija je uzorkovala tovar i poslala uzorak na veštačenje kojim je potvrdjeno da je reč o marihuani sa udelom THC većim od dozvoljenih 0,3 odsto, čime je dokazano da je reč o biljci koja se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

#Carina

#Granica

#Policija

'