AKTUELNO

Nikola Novaković (26) iz naselja Bataševo u okolini Mladenovca uhapšen je juče zbog sumnje da je u svojoj kući, nakon kraće svađe, izbo nožem svog prijatelja Nikolu Glišića (19), koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Kako saznajemo, zločin se dogodio juče oko četiri sata ujutru u Vardarskoj ulici i sumnja se da su ubica i žrtva noć proveli u konzumiranju narkotika jer su obojica evidentirani narkomani.

- Novaković i Glišić se poznaju od letos, otkad su i počeli intenzivno da se viđaju. Žrtva je često dolazila kod ubice u kuću, a kobne večeri njih dvojica su se najverovatnije drogirali u Novakovićevoj sobi. Pretpostavlja se da je došlo do svađe, tokom koje je Novaković zgrabio nož i nasrnuo na Glišića. Sečivo mu je zario u telo nekoliko puta, a nesrećni mladić je preminuo na licu mesta - rekao je izvor iz istrage.

Foto: Facebook.com

- Kad je video da žrtva nepomično leži u lokvi krvi, ubica se verovatno uspaničio i pozvao Hitnu pomoć. Rekao je: „Halo, Hitna pomoć? Dođite, ubio sam druga!“ Lekari su došli posle nekoliko minuta, a sa njima i policija - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On napominje da je bilo očigledno da je Novaković pod dejstvom opijata. - Nije pružao otpor, a policiji je priznao da je nakon svađe izbo prijatelja. Nemilom događaju prisustvovao je i A. Đ., kog je policija juče privela na saslušanje.

Novaković je odveden u policijsku stanicu na trežnjenje, a dežurni tužilac odredio mu je zadržavanje do 48 sati. Nakon toga, on će biti sproveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje - rekao je naš sagovornik.

Foto: Facebook.com

GOVORILA SAM NIKOLI DA SE KLONI MOG UNUKA

Ekipa Kurira obišla je juče porodičnu kuću Novakovića, u kojoj se dogodio zločin, gde je zatekla baku ubice. - Nikolini roditelji su otišli u policiju. Niko nije znao šta se dogodilo, probudila nas je policija i Hitna pomoć. Glišić kod nas dolazi od letos, od tada se druže. Uzalud sam mu govorila da ne dolazi kod nas, jer je moj unuk narkoman i da ga se kloni... Delovao mi je kao fin mladić. Nakon toga nije dolazio često, ali u poslednjih mesec dana opet je bio ovde skoro svaki dan.

Kako Kurir saznaje, Glišić je na svojom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk često postavljao slike i statuse kojima je podržavao narkomaniju.

- Ubijeni mladić bio je vukovac u osnovnoj školi, ali je, nažalost, nakon upisa u srednju školu krenuo lošim putem i počeo da se druži s problematičnim mladićima, koji su, uz to, bili i znatno stariji od njega. Tužno, roditelji imaju samo njega... - rekle su komšije porodice Glišić.

Oni kažu da je Novaković dugogodišnji narkoman: - Nikola je uvek bio problematičan. Znalo se da je narkoman i kretao se samo u tim krugovima. Vodili su ga čak i na lečenje, ali uzalud.

#Mladenovac

#Ubistvo

'