AKTUELNO

Dejan B. (42) dobio je 2011. godine nagradu Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika. Konkretno, za uzgoj šampinjona.

Danas je uhapšen zbog sumje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge. Njegovim hapšenjem potvrđena su saznanja Telegrafa o laboratoriji marihuane u Leštanima.

Zajedno sa njim uhapšena je i njegova vanbračna partnerka Biljana K, sa kojom ima dete. Njemu je određen pritvor, dok je ona puštena.

Foto: Tanjug AP/Richard Vogel

Kako saznaje Telegraf.rs, Dejan B. se desetak godina bavio proizvodnjom šampinjona. Ovaj posao je preuzeo od svog oca, koji je biznis pokrenuo pre 36 godina.

Dejan je preuzimanjem uveo i novine u ovaj posao. On je napravio plastenike u kojima su uslovi prilagođeni uzgajanju pečuraka. Počeo je sa četiri plastenika, da bi za 4 godine, imao 18. Danas je uhapšen zbog sumnje da se bavio i proizvodnjom droge.

Foto: Pink.rs

Policija je danas u Leštanima u hali pronašla i zaplenila 21 sasušenu biljku marihuane i 19 ovih biljaka u zasadu, kao i prateću opremu za proizvodnju ove opojne droge.

Takođe, pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste pronađena je kutija sa manjom količinom marihuane, kao i dve plastične kese sa ovom opojnom drogom.

Osumnjičenom D. B. je određen pritvor do 30 dana.

#Droga

#Hronika

#proizvodnja

'