AKTUELNO

Grčki istražitelji pokušavaju da identifikuju i lociraju trojicu muškaraca koji su pre likvidacije u Atini, koja se dogodila 19. januara u jednom restoranu, redovno dolazili u taj lokal s pokojnim vođama škaljarskog klana Igorom Dedovićem (43) i Stevanom Stamatovićem (43).

Kako prenose grčki mediji, osoblje restorana u kom su četvorica napadača pred suprugama i decom ubila „škaljarce“, ispričalo je policiji da su ubijeni redovno, najmanje četiri puta mesečno, dolazili u restoran.

- Znali smo ih kao Srbe, dolazili su sa još trojicom muškaraca uvek. Razgovarali su na srpskom jeziku, čak su uvek sedeli za istim stolom. Bili su naši gosti duže od godinu dana - ispričao je navodno istražiteljima svedok.

Posle njegovog svedočenja policija je počela potragu za misterioznim prijateljima Dedovića i Stamatovića. Prema pisanju grčkih medija, policija veruje da oni nisu bili tu samo da bi se sakrili od svojih konkurenata s kojima su u krvavom ratu, pripadnika kavačkog klana, već i da bi bili blizu svojih „poslova“.

Foto: Facebook.com, Twitter.com, PrintscreenYouTube/ONETV

Oni podsećaju da je još 2017. u blizini Atine zaplenjeno 137 kilograma čistog kokaina, za koji grčka policija sumnja da je pripadao škaljarskom klanu.

- Policija istragu ubistva vođa škaljarskog klana, posle informacija koje su stigle iz inostranih bezbednosnih službi, vodi i u smeru odmazde zbog gubitka 20 tona kokaina, koji su američki službenici zaplenili na brodu „MSC Gajan“ u junu prošle godine. SAD za šverc droge vredne preko milijardu evra terete šest članova posade, od kojih su četvorica crnogorski državljani - prenose grčki mediji.

#Igor Dedović

#Stevan Stamatović

#Ubistvo

#Škaljarski klan

'