AKTUELNO

Sa više desetina hitaca koji su ispaljeni u njegov automobil juče je u Zeti teško ranjen Podgoričanin Igor Krstović (35), javnosti poznat kao bezbednosno interesantna osoba od koje je oduzeto skoro 120.000 evra, ali i razno hladno oružje i sumnjiva dokumenta. Pojedini mediji navode i da je u bliskim odnosima sa pripadnicima škaljarskog klana.

Pucnjava se dogodila u naslju Biljače, oko 15 sati, kada je Krstović "mercedesom" prilazio svojoj kući. Napadači su iskoristili trenutak kada je morao da uspori zbog pružnog prelaza i tada su zapucali iz automatskog oružja.

Crnogorska policija odmah je krenula u potragu za džipom "nisan" koji je juče viđen na mestu pucnjave, ali je primećen i ranijih dana kako obilazi mesto na kom se dogodila pucnjava.

Sat vremena kasnije, policija je pronašla zapaljen automobil marke "golf" za koji se sumnja da je korišćen u pucanjvi i prema nezvaničnim informacijama pušku "M70" iz kog je pucano. Forenzičari su izuzeli tragove pronađene na licu mesta i oni su danas poslati na analizu.

U međuvremenu, Krstović je primljen u Klinički centar sa više prostrelnih rana u predelu abdomena, grudi i natkolenice, zbog čega je hitno operisan. Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra, dr Nermin Abdić, kazao je danas "Vijestima" da je Krstović i dalje životno ugrožen, i da je smešten na odjeljenju Intenzivne njege.

Blizak škaljarcima?

U pojedinim medijima pojavili su se navodi da je ranjeni Krstović blizak škaljarskom klanu, što je i "Vijestima", kako pišu, potvrđeno iz više izvora.

Pre dve godine policija je pretresom kuće u kojoj živi zaplenila dva skupocena automobila marke BMW i "mini moris" i 182.450 evra. Među zaplenjenim predmetima našla su se mačeta, kriptovani telefoni, bokseri, dva noža i fasciklu sa kupoprodajnim ugovorima čiji su predmeti nepokretnosti.

#Podgorica

#Pucnjava

#Škaljarski klan

'