AKTUELNO

Pored tela nađeni špric, bočice i novac, oproštajno pismo i novac za kremaciju

Srbin star 28 godina pronađen je mrtav u istočnoj Pataji u Tajlandu, a policija, zbog oproštajnog pisma, pretpostavlja da je izvršio samoubistvo.

Prema saznanjima tamošnjih medija, radi se o izvesnom Iliji Veselovskom. Identitet, međutim zvanično još nije potvrđen, pogotovo što se ne isključuje mogućnost da je mladić u Pataji koristio lažni pasoš.

U srpskoj ambasadi u Indoneziji kažu da su od tajlandskih vlasti tražili informacije o samoubistvu mladića iz Srbije, ali da još nisu dobili potvrdu njegovog identiteta.

Kuća u kojoj je pronađeno mladićevo telo nalazi se u elitnom naselju Dusit Pataja i vlasništvo je bogatog Britanca, poznatog kao Dejv.

Na njega je adresirana i oproštajna poruka, u kojoj je bilo i 2.400 dolara. U pismu mladić navodi da želi da bude kremiran i da ne želi da iko više zna za njegovu smrt. Policija sumnja da je mladić, čije je telo pronađeno u ponedeljak, umro 48 sati ranije. Mediji navode i da je telo mladića poslato na obukciju i da policija čeka rezulate kako bi zaključila slučaj. Srpsko Ministarstvo spoljnih poslova još nije obavešteno o slučaju samoubistva našeg državljanina.

- Pored tela je nađeno pet špriceva i pet bočica sa nepoznatom supstancom, od kojih su dve bile iskorišćene. Policija sumnja da je upravo ta tečnost prouzrokovala smrt mladića - objavila je TV stanica "Pataja 1.

Autor: D. Jovanović

'