AKTUELNO

Meta napada 19. januara u restoranu u predgrađu Atine, u Variju, bio je jedan od navodnih vođa "škaljarskog klana" Igor Dedović, dok je visokopozicionirani član ove grupe Stevan Stamatović usmrćen jer se zadesio tog dana na tom mestu.

Dedovićeva likvidacija je planirana dugo i detaljno i to kao odmazda za smrt Vladimira Roganovića i Davorina Baltića, koji su dovođeni u vezu sa "kavačkim klanom".

Ovo su operativne informacije i procene crnogorskih i srpskih bezbednosnih službi, koje prate rat do istrebljenja dva kotorska klana.

- Stamatović je ubijen ranije nego što su nalogodavci planirali - objašnjava, za "Novosti", sagovornik iz bezbednosnih struktura.

Foto: Printscreen YouTube/OneTV

- Njegova nesreća je što je tog dana bio sa Dedovićem, pa su ih se ubice, praktično, rešile jednim potezom. Za Dedovića se već izvesno vreme u evropskom podzemlju govorilo da je meta, a i on sam je znao da ga jure - kazao je sagovornik.

Dedović je, smatraju dobro obavešteni, sebi praktično potpisao smrtnu presudu posle ubistva Vladimira Roganovića u Beču, 21. decembra 2018. godine, jer je protivnička strana odmah posumnjala da on stoji iza organizacije ove likvidacije.

Foto: TanjugAP/Ronald Zak, Facebook.com/Admiral Club Herceg Novi

Roganović je izrešetan posle izlaska iz jedne picerije, na ulici, a čitulje koje su tada objavljene nagoveštavale su da će osveta biti brutalna i neumoljiva. Još tada se govorilo da je "kavački klan" pretrpeo žestok udarac, ali i da su pripreme za udar na suparničku ekipu istog trenutka započele.

Kada je Davorin Baltić ubijen 1. januara 2018. godine mislilo se da su "kavčani" ostali bez operativca broj jedan. Njegova likvidacija u centru Beograda, međutim, vrlo brzo je rasvetljena. Za jednim Užičaninom, kao direktnim izvršiocem, raspisana je i poternica.

Mnogi su bili uvereni da su "škaljarci" tim zločinom sebi obezbedili primat ne samo u kriminalnim poslovima, već i u organizaciji ubistava.

Foto: Tanjug AP/Ronald Zak

- Baltićeva smrt je uzdrmala "kavčane", dok ih je Roganovićevo ubistvo posle skoro godinu dana praktično nokautiralo - objašnjava sagovornik.

Bili su u totalnom rasulu. Deo njih je bio u zatvoru, deo u bekstvu. Posle ubistva Baltića i Roganovića postali su kao ranjena zver. Opasni. Oni što su ostali počeli su da kuju osvetu.

Sagovornik ističe i da ubistvo bivšeg pomorca Marka Vukovića 17. januara ove godine na Bežanijskoj kosi, koji je navodno bio blizak sa pripadnicima obe sukobljene grupe, nije povezano sa masakrom u Atini.

Foto: Pink.rs

Naime, kako kaže, za samo 24 časa nije mogla da se pripremi onako do tančina isplanirana odmazda.

U ŽRTVE ISPALILI PO 15 METAKA

Dedović i Stamatović ubijeni su 19. januara dok su sa svojim ženama i decom bili na večeri u poznatom atinskom restoranu "Voskopula". Na njih su pucala četvorica muškaraca, koji su ispalili više od 30 metaka.

Foto: Printscreen YouTube/OneTV

Dosadašnja istraga je pokazala da je reč o dobro planiranom mafijaškom obračunu, jer su ubice mirno ušetale u restoran, prišle stolu gde su sedeli Dedović i Stamatović i ispalili u njih najmanje po 15 metaka.

Sa mesta obračuna pobegli su crnim džipom. Prema nekim informacijama, na licima su imali silikonske maske, dok su pojedini svedoci tvrdili da su imali marame koje su im prekrivale donji deo lica.

#Atina

#Škaljarski klan

'