AKTUELNO

Ukoliko se oglase krivima, dobiće maksimalnu kaznu zbog svireposti prilikom izvršenja zločina na salašu Kazimirovića.

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je danas optužnicu protiv Davora Pernića (35), iz sela Jabukovac, i Maje B. (25), iz susednog Dupljana, zbog monstruoznog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine.

Perniću, koji je priznao zločin, na teret se stavlja krivično delo teškog ubistva, a protiv Maje B. saučesništvo u zločinu, jer je, u nastavku istrage, opušak cigarete, sa njenim DNK, pronađen na mestu zločina.

Foto: Tv Pink Printscreen, Privatna Arhiva

Ako se oglase krivim, njima preti kazna i do 40 godina zatvora, zbog svireposti prilikom izvršenja monstruoznog zločina na salašu Kazimirovića.

Pernić je odmah priznao zločin, ali je kasnije promenio iskaz i ustvrdio da je sve organizovala Maja B. jer su, navodno, Kazimirovići imali para. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu. Međutim, posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između Maje i Davora, ova žena je puštena da se brani sa slobode, jer tu nisu pronađeni čvrsti dokazi, koji bi nju povezali sa zločinom.

Foto: TvPink Printscreen, Instagram.com

Petak, 14. februar, maltene je poslednji datum za podizanje optužnice protiv Pernića. Jer, već tri dana kasnije, ističe šest meseci otkako se Davor nalazi u istražnom zatvoru. Ako se, dakle, do tog datuma ne bi podigla optužnica, po zakonu, on bi morao da bude pušten da se brani sa slobode!

#Davor Pernić

#Jabukovac

#Ubistvo

#optužnica

'