AKTUELNO

Pred Višim sudom u Beogradu juče je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću koji je optužen za ubistvo supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine.

Nastavk suđenja zakazan je za 9.mart kada bi trebalo da svedoči i sestra pokojne pevačice Teodora Krsmanović, koja je današnji izostanak sa klupe za svedoke opravdala bolešću.

Stefan Jokić, jedan od Zoranovih adovkata, kaže za Pink da je juče ispitan jedan deo svedoka, među kojima je bila kuma Vera Vukomanović i policijski službeniciiz Borče.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Foto: Pink.rs/N. Todorović

- Ljudi su rekli istinu koja je išla u korist odbrane. Iskazi su identični sa onima koje su dali u istrazi. Sudija je insitirao na mnoga pitanja – rekao je Jokić, koji je dodao da je Zoranov otac, Vladimir Marjanović, iskoristio svoje zakonsko pravo, jer je rođak okrivljenog, da ne svedoči.

Nikola Dumnić, još jedan advokat Zorana Marjanovića, kaže da su ranije izjave u medijima koje je davao Vladimir pogrešno intrepretirane.

- Imajući u vidu da su sve izjave koje ikada dao tumačene i izvrtane u medjima. Dosta se išlo senzacionalistički i to je stvaralo veliku neprijatnost – kazao je on.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Na jučerašnje suđenje nije se pojavila majka osumničegnog Zorica Marjanović, koja je prethodno ročište teško podnela.

Foto: Andrej Nihil, Printscreen Facebook

- Zamislite da izađe u javnost navodno pismo da ste vi naručilac ubistva Jelene Marjanović. Ta žena je i do sad bila narušenog zdravlja, ovo je samo dokrajčilo. Medicinska dokumentacija je priložena sudu, pa ćemo da vidimo hoće li ona i dalje biti pozivana da bude svedok – objasnio je Jokić jučerašnje odsustvo Zoranove majke sa suđenja.

Foto: TV Pink Printscreen

Dumnić dodaje da zapravo svedočenje Zorice Marjanović ne može značajno da utiče na sam tok suđenja.

- Ne znamo kako je takvo pismo moglo da izađe u javnost i to nije pitanje za nas. Zorica svkako nije očevidac ovog događaja, a i već je saslušavana u policiji. O tome svakako postoje beleške – objašnjava Dumnić.

Kaže da su odnosi u ovoj porodici korektni.

- Priče o narušenim odnosima potiče od lica koja sa njima nisu ni bili. Kuma Vera je na primer član porodice Marjanović, jer sa njima praktično i živi – kaže Dumnić.

-  Reč je o harmoničim odnosima i porodica Marjanović nema nikave veze sa ubistvom. Kako bi ga inače branili da ne mislimo tako – dodaje Jokić.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'