AKTUELNO

Carinici su pre dva dana na prelazu Horgoš u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 12 dijagnostičkih aparata, čija je vrednost procenjena na gotovo 900.000 dinara.

Aparati su otkriveni kon trolom vozila "folksvagen šaran" slovačkih registarskih oznaka, kojim je na relaciji Bratislava-Kovačica putovalo petoro državljana Srbije, a koji su imali slovačke radne i boravišne vize.

Oni su prilikom susreta s carinicima negirajući da imaju bilo šta osim ličnog prtljaga, ali je detaljno kontrolom ustanovljeno da su se na podu ispod kofera i torbi nalazili novi uređaji za merenje električnih impulsa biološki aktivnih zona koje nose informacije o stanju tkiva i organa.

Reč je o aparatima Life Expert Profi, čija je vrednost procenjena na gotovo 900.000 dinara.Aparati se koriste u spa centrima, holističkim i nutricionističkim ordinacijama.Zbog nedozvoljene trgovine krivična prijava će biti podneta protiv 55-godišnjeg vozača iz Kovačice, a pored krijumčarene robe, biće zadržan i automobil.

#Carina

#Zaplena

'