AKTUELNO

U toku prethodne noći, na teritoriji Beograda u vreme zabrane kretanja od 20 do 5 sati, podneto je destak krivičnih prijava zbog kršenja te mere, zatim mere samoizolacije, a bilo je i nekoliko drugih krivičnih dela.

 Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje do 48 sati dvojici muškaraca, od kojih je jedan u Knez Mihailovoj ulici napao policajca, dok je drugi obio tezgu na Kalenić pijaci i to u vreme važenja "policijskog časa".

Zbog krivičnog dela "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije" tom tužilaštvu su podnete krivične prijave protiv nekoliko osoba, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Slavica Jokić Janković.  

Jedan od njih je i srpski reprezantativac u fudbalu Luka Jović koji je dobio krivičnu prijavu jer je prekršio meru samoizolacije nakon što je došao iz Španije.

Na teritoriji nadležnosti Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu policija prošle noći nije podnosila krivične prijave protiv osoba koje su se zatekle na ulici posle 20 sati, već je izricala samo upozorenja, rekla je za Tanjug portparol tog tužilaštva Ivana Milekić.

Međutim, ovo tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 48 sati prema M.D. koji se sumnjiči da je držao veću količinu droge, kao i trojici mladića koji su učestvovali u fizičkom obračunu u Nehruovoj ulici nakon svađe u saobraćaju.

Zbog kršenja propisanih mera i zabrana i Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu u toku prethodne noći podnete su krivične prijave protiv nekoliko osoba, rekla je za Tanjug. Policija je jutros saopštila da je u toku noći izrečeno više od 1.300 upozorena zbog zabrane kršenja policijskog časa. 

 Iz tužilaštva apeluju na sve penzionere i građane da poštuju mere koje su uvede usled vanrednog stanaj radi sprečavanja širenja korona virusa, jer će u slučaju kršenja biti primorani da protiv njih pokreću krivične postupke.  Oni koji ponove krešenje zabrane biće uhapšeni, poručuju iz tužilaštva.

#Krivično delo

#Policija

'