AKTUELNO

Đorđe M. (27) kobne noći prespavao kod druga koji je s roditeljima nađen mrtav na terasi stana izgorelog u vatrenoj stihiji.

Iz stravičnog požara u soliteru na Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu čudom se spasao Đorđe M. (27), koji je kobne noći spavao kod druga Aleksandra Stojanovića (26), koji je izgoreo zajedno sa svojim roditeljima.

Kako je ispričao za "Kurir" jedan od stanara zgrade, zahvaljujući tome što je mršav, Đorđe je uspeo da se sa terase stana na devetom spratu, u kom je živela nastradala porodica Stojanović, provuče kroz rešetke u susedni stan i tako pobegne od vatre.

- Te noći Đorđe je ostao da prespava u stanu u kom je njegov drug živeo s majkom Ljubicom, ocem Zoranom i sestrom Anjom, koja nije bila kod kuće. Oko četiri sata ujutr, komšije su lupale na vrata i probudile ih. Ljiljana je probudila mladiće i odmah su svi izleteli na terasu, jer se vatra brzo širila - priča naš sagovornik.

Boreći se za goli život, Đorđe je uspeo da se provuče kroz rešetke i kroz susedni stan pobegne napolje. Pre nego što je Đorđe sa komšijama porodice Stojanović uspeo da istrči iz stana, Aleksandru i njegovim roditeljima dodali su crevo za usisivač kako bi mogli da dišu, jer su oni bili krupnije građe i nisu uspeli da se provuku kroz rešetke.

- Pronađeni su mrtvi na terasi, kao i njihova dva psa - kaže sagovornik Kurira.

Foto: E-Stock

Aleksandrova rođena sestra je za smrt brata i roditelja saznala od komšija. Kobne noći prespavala je u komšiluku kod dečka.

- Neutešno dete plakalo je dugo ispred zgrade. Izgubila je celu porodicu u jednoj noći - kaže komšija, koji za porodicu ima samo lepe reči.

U noći između petka i subote, kako kaže, nastradao je i bračni par Marija i Aleksandar Nesimovski.

- Vatrogasci su ih našli mrtve u hodniku - kaže sagovornik.

Foto: Twitter.com

Prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da su u pitanju neispravne instalacije.

- Iako se ne isključuje mogućnost da je cigareta izazvala požar u stanu u kom su živeli teško pokretni Zoran Stanisavljević (61) i njegova majka Ljubica, žena je navodno ispričala da je on prestao da puši pre oko mesec dana, kao i da je uvek imao uključen aparat za prečišćavanje vazduha - kaže izvor.

#Novi Beograd

#Požar

'