AKTUELNO

U jeku nestašice maski tokom koronavirusa, Miško Dragašević, vlasnik preduzeća 19. Maj, i Emilija Jelić, vlasnica TUR Vila Nana, inače supuga predsednika skupštine Nova Varoš, Nikole Jelića, rešili su da daju svoj lični doprinos u borbi protiv ovog opakog virusa.

Naime, oni su pokrenuli proizvodnju zaštitnih maski, neophodnih za normalno funkcionisanje u danima pandemije.

Ovo dvoje privatnika rešili su da ostave svoj posao i da pomognu svojim sugrađanima u Novoj Varoši koji ne mogu da dođu do zaštitnih maski, jer ih u apotekama nema u dovoljnim količinama.

Foto: ppmedia.rs

Iako je prvobitni plan bio da naprave 5.000 maski, ovaj broj je odavno premašen.

Kako tvrde Dragašević i Jelić, zaštitne maske su izrađene od pamuka, mogu se otkuvavati i koristiti više puta. Prvo su napravili oko 2.000 maski, a pošto je obezbeđen i dodatni materijal krenuli su u dalje šivenje.

Pozvali su sve sugrađane koji su u mogućnosti da pomognu bilo u materijalu, bilo u samom procesu šivenja, a u cilju ostvarivanja brže izrade i snabdevanja građana zaštitnim maskama. Nesebičnu pomoć u šivenju su već pružile sugrađanke Vesna Ljujić, Behija Kolenović i Zorica Kurćubić.

Ovi privrednici maske su delili i radnicima javnih službi. Zaštitne maske podeljene su policiji, a potom i radnicima javnog komunalnog i Centra za socijalni rad. Maske su inače postale sastavni deo paketa pomoći koje je Centar za socijalni rad delio svojim korisnicima.

Foto: ppmedia.rs

Inače, svi sugrađani kojima su potrebne maske mogu ih preuzeti kod Emilije Jelić, Ulica Karađorđeva 124, ili u radnji 19. Maj, Ulica Raoničke bune 23.

Maske su podeljene i policiji u Prijepolju.

Ovi privrednici navode da će ukoliko se ukaže potreba za većim brojem zaštitnih maski, od planiranih pet hiljada, nastaviti da šiju i dalje, sve dok bude bilo potrebe.

Inače, koliko srce imaju ovi privrednici govori i to da su oni i Televiziji Pink dostavili više stotina maski i rukavica, na šta su im zaposleni iz naše kompanije veoma zahvalni.

#Nova Varoš

#Pomoć

#maske

#sugrađani

<
'