AKTUELNO

Carinici su 20. maja 2020. godine na ulazu graničnog prelaza Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja luksuzne bebi kozmetike skrivene među polovnim mašinama za baliranje sena.

Prekršaj je otkriven nakon što je u popodnevnim časovima na red za redovnu kontrolu pristigao kamion beogradskih registarskih oznaka koji je kao tovar prijavio šest upotrebljavanih mašina za baliranje sena.

Carinici su se odlučili za detaljan pregled prijavljenog tovara i tada među uredno prijavljenim poljoprivrednim mašinama zatekli mnoštvo kutija sa bebi kozmetikom kojoj tu svakako nije bilo mesto.

Zbog toga je na samom prelazu obavljen istovar, a tovarni deo kamiona kao i njegova kabina detaljno su pregledani.

Foto: Foto/Uprava carine

Otkriveno je da se u tovarnom delu kamiona, ali i u kabini na krevetu, nalazi ukupno 298 kutija ispunjenih krijumčarenim kozmetičkim proizvodima za decu.

Najviše je bilo krema - 1440 komada „Chicco baby moments, Crema Ricca 100ml“, zatim 246 šampona „Chicco baby moments, 2in1 Bagno shampoo“, kao i 84 mleka za telo „Chicco baby moments, Crema corpo-body lotion“.

Foto: Foto/Uprava carine

Vozač kamiona u kome je otkrivena neprijavljena bebi kozmetika, 37-godišnji srpski državljanin, potvrdio je da je robu on lično sakrio među polovne mašine i u kabinu kamiona, pa je protiv njega pokrenut prekršajni postupak.  

Vrednost otkrivene krijumčarene bebi kozmetike procenjena je na preko 1,3 miliona dinara.

#Carina

#Krijumčarenje

#Uprava carine

#bebi kozmetika

'