AKTUELNO

On se tereti za krivično delo teško ubistvo.

Pripremnim ročištem koje je juče održano pred Višim sudom u Nišu počeo je postupak protiv ikonopisca Vladana Grahovca (27) iz Raške koji je optužen je da je sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem usmrtio Jelicu Tatarovski (82) iz Niša. Smatra se da je motiv zločina koristoljublje zbog sumnje da je Grahovac iz stana ubijene žene ukrao 760 evra!

Grahovac se tereti za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora a može se izreći i kazna od 30 do 40 godina zatvora.

- Na pripremnom ročištu usvojeni su predlozi za izvođenje dokaza koje su podneli odbrana i tužilaštvo. Glavni pretres će početi 22. juna, potvrdio je predsednik krivičnog veća sudija Mirko Drašković.

Ubistvo se desilo u noći između 31. avgusta i 1. septembra na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu u stanu nesrećne žene. Grahovac, koji je ranije živeo u toj zgradi dok je studirao u Nišu, znao je da Jelica živi sama pa je pokucao na njena vrata. Odgurnuo je na pod kada ih je otvorila, a onda je iz ranca potegao nož dužine sečiva 21 centimetar i čekić kojima je nesrećnoj ženi naneo stravične povrede, usled kojih je umrla u najgorim mukama.

- U hodniku stana, od ulaznih vrata stana do ulaza u dnevnu sobu, nožem joj je naneo 26 ubodnih rana u predelu glave, lica, grudnog koša, leđa i vrata, posekotine u predelu glave, lica, grudnog koša, ramena, podlaktice i šake. Čekićem ju je više puta udario i naneo joj osam razderno nagnječnih rana, nagnječine kože leđa u slabinskom predelu i na desnoj bočnoj strani vrata, udario pesnicom, stopalom i pritiskom i stezanjem prstima šaka naneo joj krvne podlive kože u predelu lica, grudnog koša, ruku, sedalnog predela i nogu - stoji u optužnici VJT u Nišu.

#Niš

#Ubistvo

'