AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, na teritoriji Beograda i Čačka, uhapsili su pet osoba za koje se sumnja da su u Beogradu krali automobile, a zatim ih na području Čačka sekli u delove i prodavali.

Uhapšeni su N. R. (1981), M. K. (1977) i N. J. (1991) iz Beograda, kao i M. N. (1982) i Z. B.(2000) iz Čačka.

Sumnja se da su N. R., M. K. i N. J. tokom prošle i ove godine, u beogradskim opštinama Zvezdara i Voždovac, krali vozila „škoda oktavija“ i „golf 7“, koja su odvozili u iznajmlјene garaže, a potom u Čačak gde su ih M. N. i Z. B., kako se sumnja, rasturali u delove koje su prodavali.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste M. N. i Z. B. pronađena je veća količina auto delova: šasija, motora, sedišta, kasetofona, klјučeva, senzora, tapacirunga, kao i više komada alata za obijanje i startovanje automobila.

Video: Tanjug/MUP Republike Srbije

Takođe, u stanu Z. B. pronađeno je oko 1,2 kilograma amfetamina, 19.850 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, kao i deo za lovački karabin, dok je kod M. N. pronađen lovački karabin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N.J. pronađeno je oko 30 grama heroina.

Policijski službenici su u prethodnom periodu na području Beograda pronašli „golf 7“ i „škodu oktaviju“ koje su, kako se sumnja, ukrali uhapšeni. Ova vozila policija je vratila vlasnicima.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za tešku krađu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga krivična prijava biće podneta protiv N.J. i Z.B., dok će zbog nedozvolјene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija krivična prijava biti podneta protiv M.N. i Z.B.

#Beograd

#Krađa automobila

#auto-banda

#Čačak

'