AKTUELNO

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici UKP-a danas su odredili su zadržavanje do 48 časova, petorici osumnjičenih lica i to N.R. (39), M.K. (43), N.J. (29) iz Beograda i M.N. (38) i Z.B.(20) iz Čačka, zbog osnovane sumnje da su izvršili produženo krivično delo teške krađe iz čl. 204 Krivičnog zakonika.

Naime, osumnjičeni su u periodu od oktobra 2019. godine do marta 2020. godine, u više navrata na teritoriji grada Beograda, oduzimali tuđa motorna vozila novije generacije – Golf 7, Škodu oktaviju i dr., a potom su ista odvozili u iznajmljene garaže, te ih prevozili u Čačak, gde su vozila rasturali u delove i dalje prodavali, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju rvog OJT, policijski službenici su prilikom pretresanja, kod osumnjičenih pronašli više delova prethodno oduzetih vozila i to šasije, motore, sedišta, kodove, ključeve i dr., kao i alat podesan za obijanje vozila.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Takođe, prilikom pretresa, policijski službenici oduzeli su i veću količinu opojne droge – 1,2 kg amfetamina, kao i 20.000 tableta, za koje krivično delo će krivična prijava biti podneta nadležnom javnom tužilaštvu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Kako se dodaje u saopštenju, oni će biti saslušani sutra u Prvojm OJT, nakon čega će dežurni zamenik odlučiti o predlogu za pritvor, a potom će zakazati ispitivanje svih oštećenih, svedoka i ukoliko bude potrebno preduzeće i druge dokazne radnje kao sto su veštačenje i dr.

Autor: M.Mijatović

#Automobili

#Krađa

#OJT

#saslušanje

'