AKTUELNO

Sve okolnosti ovog slučaja biće poznate nakon obdukcije.

U subotu je u ranim jutarnjim časovima iz reke In izvučeno telo žene, a prema prvim podacima reč je o Srpkinji Dženifer V. (26), majci dvoje dece, koja je nestala 2. februara ove godine. Identitet još nije potvrđen, a telo je pronađeno u blizini hidroelektrane Kirhbil.

Prema rečima portparola policije, naređena je hitna obdukcija tela, a za sada je potvrđeno da odeća odgovara opisu garderobe koju je na sebi imala Dženifer kada je nestala. Ova dvadesetšestogodišnjakinja je živela i radila u Tirolu, a nestala je na putu od posla do kuće.

- U početku istrage nije bilo nikakvih znakova nastilnog nestanka - rekao je šef Kriminalistike službe Tirola Valter Pup.

Portparol tužilaštva Hansjorg Majer je u razgovoru za medije izjavio da su se tokom istrage smatrali da je oteta. Očuh koji je već bio privođen, sada se ponovo našao iza rešetaka. On se sumnjiči za ubistvo mlade Srpkinje, a rezultati obdukcije će pokazati više detalja o ovom slučaju.

Dženifer nije dobrovoljno napustila svoju kuću

Tokom istrage policija je naišla na mnoge nejasnoće u Dženiferinom porodičnom okruženju, a početkom ovog meseca Valter Pup je rekao da se više ništa ne može isključiti, pa tako ni ubistvo. Isključena je, prema njegovim rečima, jedino mogućnost da je Dženifer dobrovoljno napustila porodični dom, što je potvrdio i Dženiferin brat koji živi u Nemačkoj.

- Dogovarali smo se da se vidimo 4. februara, odnosno dva dana posle njenog nestanka, da idemo zajedno na skijanje. Ona to nikada ne bi dogovorila sa mnom da je imala nameru da nestane - preneo je Dženiferin brat policiji.

#Austrija

#Policija

#Reka

#Telo

'