AKTUELNO

Teška nesreća u kojoj je poginula porodica Selaković dogodila se u utorak.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su V. S. iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičenog V.S. (39) optužnica tereti da je pre tri dana u mestu Braneško Polje, opština Čajetina, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri osobe, među kojima i 12-godišnje dete.

Nakon zadržavanja do 48 sati, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Užicu odredio je V. S. pritvor do 30 dana, saopštila je policijska uprava Užice.

Vojislav Starčević, vozač audia 3 koji se sudario sa "korsom" u kojoj je poginula porodica Selaković iz Sušice, bio je pod dejstvom alkohola.

Utvrđeno je da je imao 1.33 promila alkohola u krvi, a krivičnom prijavom koja je dostavljena Višem tužilaštvu u  Užicu tereti se da je izazvao nesreću pošto je na ulasku u krivinu preko pune linije pokušao da prewtekne tojotu koja je išla ispred njega.

U njegovoj levoj traci došlo je do direktnog udesa sa "korsom" u kojoj su bili supružncii Milan 36 i Marijana Selaković (38) i njihov sin Aleksandar (12). Milan Selaković, utvrđeno je, vozio je poštujući propise, ali nije uspeo da izbegne sudar i spase sebe i svoju porodicu smrti.

U Čajetini je, povodom pogibije troje članova porodice - muža, žene i deteta - iz zlatiborskog sela Šljivovica, progrlašen dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a svi zakazani događaji su odloženi.

#Saobraćajna nesreća

'