AKTUELNO

Željka (39) i Nebojša (46) Milosavljević iz Laćarka su poginuli, a njihova dvojica sinova od osam i 11 godina povređeni su kada je automobil "ford fokus", u kome su bili, udario u voz kod Šapca pri povratku sa odmora u Banji Koviljači.

Stravična nesreća se dogodila u subotu u 10 i 55 između naselja Štitar i Petlovača. - Milosavljevići su se iz Banje Koviljače, u kojoj su bili na odmoru, vraćali u Laćarak, a kada su došli do prelaza na kome nema rampe, ali postoji semafor, umesto da se zaustave, nastavili su put i voz se zakucao u njih - kaže izvor.

- Mašinovođa im je svirao i pokušao da ukoči, ali, nažalost, kola nisu uspela na vreme da pređu prugu. Scena je bila jeziva, voz je bukvalno vukao automobil 40 metara, a onda je sleteo u livadu - priča naš sagovornik. Očevici nesreće naveli su da su deca sve vreme bila svesna, a da su u pomoć pritrčali kada su čuli jezivi prasak.

Svedoci su zatekli jeziv prizor, obezglavljeno telo žene ležalo je u travi, dok je muškarac za volanom bio živ još kratko i izdahnuo. Niihova dva maloletna sina bila su svesna na zadnjem sedištu teže povređeni i u šoku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Iz automobila se čula vriska i zapomaganje dečaka, kukali su i dozivali pomoć. Jadni mališani, gledali su kako im mama i tata ginu. Od siline udarca, njihova majka je ispala iz kola i na mestu poginula, dok je otac ostao zarobljen u olupini automobila, bio je živ nekoliko minuta ali je ubrzo umro. To je bilo jezivo gedati, kao scene iz horor fimova - kažu očevici. 

Fotografije s letovanja - Zbog korone otišli u Banju

Na Fejsbuk profilima Željke i Nebojše Milosavljevića mogle su se videti fotografije sa odmora koje su postavljali svega 12 sati pre nesreće. Prijatelji su im u komentarima pisali kako su divna porodica, a Željka je čak navela da je trebalo da otputuju u Bosnu, ali su zbog situacije sa koronavirusom promenili plan i odlučili se za Banju Koviljaču.

- Izvukli smo dečicu nekako iz kola, a tela roditelja smo pokrili čaršavima jer se videlo da im nema spasa. Još uvek ne možemo da dođemo sebi od šoka. Na mesto nesreće brzo su stigle i dve ekipe Hitne pomoći i policija.

- Dečica su prebačena u bolnicu u Šapcu i nalaze se u stabilnom stanju, dok su lekari mogli samo da konstatuju smrt njihovih roditelja.

Komšije porodice Milosavljević iz Laćarka juče su bile u šoku zbog nesreće. - Znamo da su otišli na odmor i da je trebalo da se vrate. Oni u kući žive s Nebojšinim roditeljima, sestrom i njenim detetom. Ovo je strašna tragedija, mnogo smo potreseni - rekli su meštani.

#Saobraćajna nesreća

#Šabac