AKTUELNO

Predrag M. (53) iz sela Kaletinac u opštini Gadžin Han poginuo je juče oko podneva u lovu, kada ga je, kako se pretpostavlja, slučajno pogodio jedan od lovaca. Nesrećni čovek preminuo je na putu do bolnice.

- Tragedija se dogodila oko 12 časova, ubrzo je obaveštena Hitna pomoć. Ranjeni muškarac je prevezen u zdravstvenu stanicu u Donjem Dušniku, ali je, nažalost, podlegao povredama - objasnio je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Nasmrt iskrvario

Inače, kako saznajemo u Kaletincu, juče je u ataru ovog sela bio organizovan lov na divlje svinje.

- Predrag već duže vreme ne živi u Kaletincu, već u Donjem Dušniku, sa ženom i dvoje dece. Obično je dolazio nedeljom da obiđe kuću roditelja i da ide u lov. Radio je u Nišu u veterini. Žao mi je što se to desilo. Čuo sam da je ranjen i mislio sam da će se izvući, ali.... Tuga - kaže jedan od meštana.

Jedan od Predragovih rođaka s kojim smo juče uspeli da stupimo u kontakt kaže da su svi brzo reagovali, ali nažalost, nisu uspeli da ga spasu.

- Bilo je njih nekoliko u lovu, kako sam čuo, bio je ranjen u nogu. Drugi lovac je zvao da mu dovezu terensko vozilo kako bi ga brže ubacili u Hitnu pomoć, ali nažalost, izgleda da mu nije bilo spasa. Moguće je da je iskrvario. To mi je rođak, radio je u veterinarskoj službi, mlad čovek... - rekao je plačnim glasom rođak.

Fijukali nam meci

Meštani iz sela Kaletinac kažu da su čuli pucnjavu.

- Bio sam u tom delu sela zbog sakupljanja šljiva. Pucalo se na sve strane. Nesreća je što je čovek poginuo, ali i nama su fijukali meci dok smo bili u voćnjaku i strahovali smo pri povratku da nas ne pogodi neki zalutali kuršum. Mislim da današnja organizacija lova nije bila kako je to propisima predviđeno, već se pucalo kao u šenluku na svadbi - kaže S. S., meštanin Gadžinog Hana.

Nezvanično se saznaje da je jedan od kolega lovaca priveden pod sumnjom da je iz njegove puške ispaljen hitac koji je pogodio Predraga. u Zdravstvenu stanicu u Donjem Dušniku ali je podlegao povredama

#Lovac

#Nesreća

#vladičin han