AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić je istakao da su netačne tvrdnje pojedinaca da se policija počela baviti slučajem brutalnog prebijana u Novom Sadu tek kada se pojavio u medijima, da nije bilo nikakvog zataškavanja i nerada.

Rebić je za Pink rekao da je policija odmah počela da radi na slučaju.

- Za događaj dmo saznali od medicinskih radnika, koji su nesrećnom mladiću pružili pomoć i istog dana smo obavili razgovor sa njim. On nije hteo da sarađuje sa policijom, rekao je da su ga napale nepoznate osobe - naveo je direktor policije.

Kako je dodao, 27. avgusta, dva dana kasnije ga je ponovo pozvao policijski službenik i ponovo želeo da obavi razgovor sa njim ne bi li došli do bilo kakvih saznanja, ali nije želeo da da izjavu i rekao je da će doći naknadno sa advokatom, što je učinio 2. septembra.

- Tada smo saznali za imena lica, a u međuvremenu smo uspeli da pribavimo video snimke – rekao je Rebić i dodao da je sve rađeno u dogovoru sa postupajućim tužiocem koji je krivično delo u početku kvalifikovao kao nanošenje teških telesnih povreda i tek kasnije druga dva mladića okvalifikovao kao pomagača i učesnika tuče.

Rebić je ocenio da su besmislene tvrdnje pojedinih političara da je policija nekoga štitila i počela da radi na slučaju tek kada se pojavio u medijima, napomenuvši da se u evidencijama mogu videti sva postupanja u ovom slučaju.

- Služba unutrašnje kontrole MUP-a vrši detaljnu analizu svih postupanja, radi se o periodu od 20 dana i ako je bilo ko napravio propust on će za to odgovarati. Ne postoji nikakvo zataškavanje i nerad. Nismo se bavili medijski ovim slučajem, a kada smo bili suočeni sa pritiskom da ne radimo ništa morali smo da izađemo sa saopštenjem – rekao je Rebić.

On je istakao da politizacija slučaja ne može da utiče da se slučaj ne reši, ali ih ometa jer gube vreme na sporedne poslove i objašnjavanje.

- U stalnom sam kontaktu sa direktorom crnogorske policije i drugih susednih zemalja, razmenjujemo informaije, očekujem da će ovaj nasilnik vrlo brzo biti uhapšen – dodao je Rebić.

#Vladimir Rebić