AKTUELNO

Ubistvo je uvek detaljno isplanirano, jer je veliki novac u igri. To su operacije koje zahtevaju vreme, stručnost i disciplinu plaćenog ubice, rekao je Spasić za TV Pink.

Efikasnim radom policije ubistvo Strahinje Stojanovića auto-bombom na Novom Beogradu prošle nedelje je rasvetljeno i biće raspisana poternica. Za ubistvo Stojanovića je osumnjičen M.L. (50).

Inače, Stojanović je ubijen prošle sedmice u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

Bivši obaveštajac Boža Spasić za Novo jutro TV Pink kaže da je ovakvo ubistvo dugo planirano, ali je i jako brzo rasvetljeno.

- Zahvaljujući u prvom stepenu efikasnosti naše polcije, plaćene ubice padaju kao kruške – kaže Spasić objašnjavajući da su plaćene ubice uglavnom deo određenih klanova i rade po narudžbini.

Spasić dalje objašnajva da oni svoje žrtve likvidiraju na dva načina.

- Ubijaju ih vatrenim oružjem i eksplozivom. Po meni je eksplozvi jedan vid gradskog terorizma, jer uvek može da strada neko ko se slučajno tu našao. Evo na primer, ubica Strahinje je sa Vračara je bicklom krenuo ka Novom Beogradu, šta da mu se nešto desilo usput ili da ga je i policija zaustavila na Brankovom mostu? Možda bi odmah aktivirao eksploziv, to nikada ne znate kako bi reagovao – objašnjava Spasić.

Kako kaže, policija dobro radi svoj posao, i pokazuje se da je potraga za ubicom jako intezivna. Spasić objašnajva da su uglavnom te plaćene ubice iz inostranstva, ali da uvek nađu načina da dođu do žrtve. Takođe kaže da oni mora da budu dobro obučeni.

- Zahtevne su te operacije. Imamo informacije i da naša mafija pokušava da imitira velike, svetske mafijaške organizacije. Moraju da idu na obuku i da se sprava isproba. Mnogo je novca tu u igri – objašnajva Spasić.

#Ubistvo