AKTUELNO

Policija je danas uhapsila 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća, osumnjičene da su budžet Srbije oštetili za više od 11,5 miliona evra, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Sumnja se da su zaposleni u Upravi carina skoro godinu dana robu, pre svega cigarete uvezene iz inostranstva fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Prezentaciji je prisustvovalo 56 slovenačkih kompanija, a nakon plenarne sednice održan je 21 pojedinačni sastanak sa kompanijama koje žele da investiraju i rade u Beogradu.

Na taj način su, navodi Stefanović, nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i na taj način omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina.

Stefanović je naveo da je MUP ponovo pokazao odlučnost u suzbijanju korupcije, sive ekonomije i kriminala i da je godinu dana intenzivnog rada pripadnika Uprave kriminalističke policije dalo rezultate. Naveo je da je značaj te akcije višestruk, budući da je osim hapšenja osumnjičenih i njihovog procesuiranja sprečeno i dalje nanošenje štete budžetu Srbije i nastavak krađe više miliona evra od građana.

Akcija MUP-a sprovedena je u saradnji sa Upravom carina i nadležnim tužilaštvima.

#Carina

#Hapšenje

#MUP Republike Srbije

'