AKTUELNO

Iako policiji u ovakvim likvidacijama motiv možda nije od starta poznat, žrtva ga je tačno znala, kažu sagovornici "Novog jutra".

U Ulici Braće Jerković juče ujutru došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen, kako Pink.rs saznaje, Vedran Repčić (41). Kao što smo već pisali, on je upucan u parkiću i na njega je ispaljeno nekoliko metaka iz pištolja.

Foto: Pink.rs/J. Stanković

Novinar TV Pink Mladen Mijatović podsetio je da je Repčić već bio meta napada pre pet godina kada je, pukom srećom, ostao živ. Ipak, juče je nakon ranjavanja podlegao povredama.

- Ne smem da otkrivam puno detalja jer je istraga o ovom slučaju u toku, ali je činjenica da je sukob oko narko tržišta glavni motiv gotovo svih obračuna u državi Srbiji – kaže Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da ih ubica trenutno sigurno gleda.

- Svako ko počini zločin, ujutru kupuje novine, gleda televiziju, da čuje šta se dešava, ali sam siguran da će policija vrlo brzo otkriti ubicu. Dosad je u ovakvim i sličnim slučajevima ubica brzo otkrivan, ali je odmah posle počinjenog zločina brzo izmakao hapšenju – kaže Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da se radi o velikim obračunima, a da su svi ubijeni bili nepažljivi, da nemaju telohranitelje, ne menjaju kola, izlaze na javna mesta... Spasić kaže da je to greška koju mete čine jer se opuste, iako znaju da su ugroženi.

Video: Pink.rs/J. Stanković

- Svako na koga se puca, on u tom momentu tačno zna zašto je meta. Sada se postavlja samo pitanje da li postoje neki odredi smrti u kojima se selektivno, ali ravnomerno, vrše zločini. Građani moraju da znaju da su ovo čisti obračuni kriminalnog podzemlja i da nemaju razlog za zabrinutost – kaže Spasić.

#Božidar Spasić

#Mladen Mijatović

#Ubistvo

#Vedran Repčić