AKTUELNO

U beogradskom naselju Kaluđerica u Ulici Radisava Ignjatovića, u dvorište porodične kuće S.S., bačena je ručna bomba, koja je uzrokovala samo materijalnu štetu kuće i automobila u dvorištu, a na sreću niko nije povređen.

Iako se isprva mislilo da je bombaški napad izveden upravo zbog muškarca S.S., koji tu živi sa porodicom i ima vulkanizersku i limarsku radionicu, ispostavilo se da je moguće da je ipak reč o njegovom sinu.

Bomba kao opomena

Naime, se saznaje od poznanika ove porodice, sin vulkanizera, N.S. (25) je u zatvoru zbog različitih krivičnih dela proveo oko godinu dana. S tim u vezi pretpostavlja se da je ovo bila opomena porodici, ali možda i neki vid osvete.

- Njegov otac je jako fin, dobar, kulturan čovek, koji vredno radi i zarađuje za život. Sin mu je oduvek problematičan. Ovo su strašne stvari kad porodica mora da ispašta zbog jednog deteta - rekao je za "Blic" jedan od komšija.

Pretpostavlja se da je napadač znao da nema nikoga kod kuće, te je rešio da izazove eksploziju. S.S. je takođe tokom uviđaja rekao da se nikome nije zamerio niti da mu je iko pretio, međutim pokazivao je izvesnu dozu nervoze, što ukazuje na to da ne želi da sarađuje, objasnio je izvor dnevnih novina "Alo!".

Policija je uzela snimke sa okolnih kamera, a pretpostavlja se da će se uz pomoć njih lakše otkriti napadač.

Foto: Pink.rs

Kako su komšije odmah nakon ovog incidenta ispričale, eksplozija je toliko bila jaka, da su i na kući pored popucala stakla na verandi.

- Eksplozija se dogodila oko 18.50 sati. U tom momentu sam sedeo u svojoj kući. Kada je puklo, toliko je bilo jaka eksplozija da sam poskočio sa kreveta. Od siline eksplozije, popucala su mi stakla na verandi - rekao je ranije komšija za "Blic"

Serija bombaških napada u Kaluđerici

Ove godine, 26. februara., u dvorište porodične kuće u Ulici Svetislava Ristića, bačena je takođe ručna bomba. I tada vlasnik kuće nije bio prisutan, ali je njegov brat izjavio da vlasnik kuće živi u inostranstvu i da je pre nekoliko meseci imao problem s jednim muškarcem iz krimogene sredine koji živi u Kaluđerici. Slučaj do sada nije rešen.

Pre godinu dana, oko 3 sata ujutru je takođe na porodičnu kuću u Ulici 20. oktobra u ovom naselju bačena ručna bomba. Poveđenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta.

Foto: Pink.rs

Dve ručne bombe eksplodirale su i pre dve godine u Ulici Zorana Maksića u Kaluđerici. U eksploziji su oštećena po tri prozora na dva kućna broja.

#Bomba

#Kaluđerica

#Napad