AKTUELNO

Nenad Alajbegović (39) zvani Alibeg, bivši vođa navijačke grupe "Zabranjeni" ranjen je u nogu u junu ove godine. Na društvenim mrežama pojavio i snimak te pucnjave koji su zabeležila nadzorne kamere.

Na snimku se vidi Alibeg koji hramljući prilazi vratima zgrade i zvoni na interfon. Već u sledećem trenutku se vide hici koje neko ispaljuje prema njemu, a on pada na zemlju pokušavajući da se zaštiti od metaka. Napokon, vrata zgrade se otvaraju, Alibeg uspeva da puzeći uđe unutra i sačuva život.

Podsetimo, Alajbegović je dobro poznat policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava. Već sa 16 godina je osuđen prvi put kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Bio je čak osumnjičen i za ubistvo u Zemunu iz 2009. godine, a već do 2011. u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava.

Bar devet puta pokušali da ga ubiju

Na Alibega su nepoznati napadači pucali u noći između 21. i 22. juna ispred njegove zgrade u Ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu. To je, inače, bio drugi pokušaj ubistva bivšeg vođe navijača. Pre ovog napada desio se jedan u januaru, pa potom i jedan početkom ovog meseca.

Foto: Pink.rs

Prethodno, u julu 2010. godine, organizovana je za sačekuša u kojoj je čudom ostao nepovređen. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Po sopstvenom priznanju, Alibeg ne broji koliko puta je do sada izbegao smrt, ali smatra da je od devedesetih pa na ovamo bar devet puta su pokušali da ga ubiju.

On je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz".

#Nenad Alajbegović

#Pucnjava

#snimak