AKTUELNO

Neuteškoj ćerki mučki ubijenog deke Save Krstića (94) nije jasno da je njenog oca neko mogao da ubije zbog para.

- Rekli su mi da nije izboden nego da je udaren tupim predmetom - priča ćerka Gordana Cvetanović još u šoku i neverici po saznanju da njenog oca više nema. Ona je dodala da je očeva kuća u selu zapečaćena, da u nju ne sme ni ona da uđe, da policija obezbeđuje kuću, te da je uviđaj trajao 7-8 sati.

- Ma deka je bio...Da vas oduševi, 94 godine, potpuno mentalno zdrav... Bio je mašin-bravar i svima je pomagao, klepao tu sekire po selu, vario... - kaže Gordana dodajući da je imao penziju od četrdesetak hiljada a da su mu jer je slabo video i čuo skoro sve pokrali, i alat i motornu testeru...

Foto: Facebook.com

Ćerka pokojnog Save kaže i da je mu triput nedeljno dolazila žena da spremi i počisti a da je ona dolazila vikendom, kao i da su se čuli čak dva-tri puta dnevno.

Podsetimo, mašinbravar Sava Krstić (93) pronađen mrtav u lokvi krvi u svojoj kući u selu Donji Dušnik kod Gadžinog Hana verovatno je ubijen tokom pljačke. To pretpostavljaju njegove komšije koje u razgovoru za Kurir kažu da je čak postavio kamere da nadgledaju dvorište njegove kuće zbog čestih kako sitnih tako i velikih krađa.

Više javno tužilaštvo je potvrdilo da je osumnjičenom M.J. (22) za krivično delo teško ubistvo određen pritvor od 48 sati. Borislav Radonjić potvrdio je za Kurir da će problematični momak biti uskoro saslušan. M.J. je inače jedan od prvih komšija Save Krstića.

Pokojni Sava se služio raznim trikovima da spreči lopove tako da je ostavljao cedulje na kapiji "Vraćam se za pola sata", kada je išao u Niš kod ćerki ili imao neki posao u Gadžinom Hanu zbog kog je trebalo da se duže zadrži van kuće.

#Gadžin Han